ManşetYerel

Komünist Belediye Başkanı Maçoğlu, Ovacık Belediyesi’ni kâra geçirdi

0

Gelir gider tablosunu afişe basarak belediye binasına asan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu vatandaşa şeffaflık sözü verdiğini vurguladı ve “İlkelerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

9

Gelir Gider tablosu belediyenin duvarına asıldı

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre Tunceli’nin Ovacık ilçesinin Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Demokratik Halklar Federasyonu (DHF) Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin bir yıllık gelir ve giderini büyük bir afişe bastırarak, belediye binasının girişine astı. Geçen yıl hazine arazisinde Ovacık fasulyesi ve nohut yetiştirip, bir kısmını öğrencilere burs vermek için satışa çıkaran bir kısmını da ihtiyacı olan halka dağıtan Fatih Mehmet Maçoğlu, örnek bir icraata daha imza attı. Belediyenin 2015 yılına ait gelir-gider tablosunu afiş haline getiren Maçoğlu, afişi belediye binasına asarak şeffaf yönetim örneği verdi.

10

Uygulamayı ilkesel bir hareket olarak değerlendiren Maçoğlu, “Öncelikle şunu söyleyeyim biz seçimlere girdiğimiz dönem şeffaflık, ilk ilkelerimizden biriydi. Belediye için hazırladığımız program çalışmalarımızın ilk maddelerinden biri de şeffaflık ilkesiydi ve bizde ilkelerimiz doğrultusunda bu çalışmlarımız yürütüyoruz “dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Hazine arazisinde yetiştirdiği ürünlerin gelirini öğrencilere burs olarak dağıtıyor.

Açık vermedi

Maçoğlu, gelir ve gider tablosunu astıklarında ilk başta halkın fazlasıyla şaşırdığını, daha sonra halk için de durumun normalleştiğini söyledi. Afişte belediyenin 2015 yılında 2 milyon 752 bin 914 lira giderinin olduğu, gelirinin ise 2 milyon 892 bin 507 lira olduğu bilgisi yer alıyor.

Maçoğlu, yaklaşık 150 bin liralık bütçe fazlası için, “Önceki dönemlerde hep zarar eden belediye iken şimdi 150-200 bin TL devir eden belediye durumuna geldik. Fuzuli giderleri kesmeye başladığınız zaman bunların hepsi zaten size kalmaya başlar” yorumunu yapıyor.

 

(Milliyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.