Doğa MücadelesiManşet

Cerattepe’de Orman Bakanı’na tepki, “Ağaç kesmiyor, ağaçlar için direniyoruz”

0

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Artvin Cerattepe’de altın madenine karşı hafta boyunca devam eden halk direnişine ilişkin söylediği, “Ağaçları eylem yapanlar kesti” sözlerine Artvinlilerden tepki geldi.

1

Evrensel’den Hilal Tok’un haberine göre Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, “Artvin halkı asla doğasına zarar vermez, biz yaşamsal mücadelemizi veriyoruz” derken, Dernek Başkan Yardımcısı Nursal Birgül de, “Biz şirketin ağaçları kesmesine engel olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Artvinliler, günlerdir devam eden polis saldırısına ve şirketin mahkeme süreci devam ederken Cerattepe’de şantiye çalışmalarına başlamasına karşı Artvin Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu.

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding tarafından işletilmek istenen altın madenciliğine karşı Artvinliler geçen haftadan bu yana sokaklara döküldü, zaman zaman polis ve jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğradı. Direniş, ülkenin dört bir yanından da destek alarak büyüdü.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu şu iddiada bulundu: “Şu anda hiçbir ağaç kesilmedi ama maalesef o eylemcileri tespit edeceğiz, cezalandıracağız. Yolu kapatmak için ağaç kesmişler. İlk defa, eylem yapanlar kesti ağaçları orada ormandan. Yolu  kapatmak için. Hatta yakmışlar, onları tespit edip gerekli cezayı vereceğiz.”

Eroğlu’nun sözlerine Yeşil Artvin Derneğinden tepki geldi. Dernek Başkanı Neşe Karahan, “Artvin halkı asla doğasına zarar vermez, biz yaşamsal mücadelemizi veriyoruz, şirketin ve bakanların yalanlarına Artvin halkı yasal mücadeleden taviz vermeyerek cevap vermiştir. Eylemcilerin ağacı kestiği sözleri şirketlerin ve bakanların uydurmasıdır.” dedi.

Yeşil Artvin Derneği Başkan Yardımcısı Nursal Birgül de Artvinlilerin ağaç kesmediğini ifade ederek, “Daha önce şirket, mahkeme kararını beklemeden ağaç kesimi yapmıştı. Mahkeme durdurma kararı verdi, ama kesilen ağaçlar geri gelmedi. Biz, tekrar aynı şeyin olmaması için mücadele ediyoruz. Yine mahkeme kararını beklemeden ağaçları kesmelerine engel olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.