LGBTİ+Manşet

Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali başladı

0

Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali ‘Kaybın Sessizliği ve Kalanın Sesi” paneli ve 90’larda Lubunya Olmak oyunu ile başladı.

Kaos GL’den Metin Akdemir’in haberine göre Bu yıl “Ses” teması ile 8. kez yola çıkan Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali dün (20 Şubat) gerçekleştirilen “Kaybın Sessizliği ve Kalanın Sesi: Yas ve Umut” kayıplara rağmen umut veren seslere kulak verdi. Panelde Salih Canova, Süreyya Karacabey ve Sema Yakar konuştu.

17

Panelin ardından festivali düzenleyen Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin sözlü tarih çalışmasından uyarlanan ve 90’larda yaşamış LGBT’lerin kişisel hayat hikayelerinin anlatıldığı 90’larda Lubunya Olmak oyunu izleyiciler ile buluştu.

Festivalde dün, Alternatif Bilişim Derneği’nden İlden Dirini ve Ali Rıza Keleş ile Sansürü Aşma ve Veri Güvenliği atölyesi düzenledi. Atölye kapsamında sansürü aşma ve kişisel verilerin güvenliğini sağlama yöntemleri konuşuldu.

Bugün ise festival kapsamında geçtiğimiz eylül kaybettiğimiz LGBTİ aktivistleri Boysan Yakar ve Zeliha Deniz anısına hazırlanan “Devrim benim çiçekli gömleğimdir” isimli serginin açılışı saat 18.30’da K2 Güncel Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Festival ile ilgili detaylı programa www.siyahpembe.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.