ManşetTürkiye

Cizre’den çıkan cenazeler halen teşhis bekliyor

0

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinden çıkarılan yaklaşık 140 cenazenin teşhis için beklediğini söyleyen HDP’den Sarıyıldız, cenazelerden bazılarının yanmış durumda olduğunu anlattı.

Bianet’den Ayça Söylemez’in haberine göre Sarıyıldız şöyle konuştu:

16

“Cizre’de halen yasak sürdüğü için insanların öldüğü bodrum katına, o mahalleye gidip bakamıyoruz. Binalardan iş makineleriyle cenazeler çıkartılıyor, diğer çıkarılanlarla birlikte Dicle Nehri kenarına götürülüyor. Binaları kökten temizlemeye çalışıyorlar. Devlet delilleri yok etmeye çalışıyor.”

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yetkililerin açıklamasının aksine sokağa çıkma yasağının halen eskisi gibi sürdüğünü, bu nedenle de insanların sığındığı ve öldüğü söylenen bodrum katlarına ulaşamadıklarını söyledi.

İlçede 14 Aralık 2015’te başlatılan operasyonlar 11 Şubat’ta son buldu. Ancak sokağa çıkma yasağı sürüyor, hoparlörlerden de sürekli sokağa çıkma yasağının devam ettiği belirtiliyor.

Yaklaşık iki ay çok şiddetli çatışmalara sahne olan Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerinde bulunan evlerin büyük bölümü kullanılamaz hale geldi.

Cenazeler, Habur Sınır Kapısı’ndaki geçici Adli Tıp Kurumu da dahil çeşitli kentlerde beklerken aileleri de kapıda bekliyor. Çocuklarının cenazesini almak isteyen aileler, kimlik tespit işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Gazetelerdeki haberlere göre son bir haftada Cizre’den 28 cenaze Urfa’ya, 64 cenaze Habur’a, 13 cenaze Şırnak’a, 20 cenaze Gaziantep’te, 17 cenaze Mardin’e ve 16 cenaze Cizre’ye gönderildi.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.