ManşetYerel

Beyoğlu’nda Cerattepe’ye destek eylemi

0

Beyoğlu’nda, DİSK’e bağlı sendikaların üyeleri, Artvin Cerattepe’de madencilik faaliyetlerine yönelik bölge halkının direnişine destek eylemi gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerinin bir an önce durdurulması istendi.

15

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Elektrik, Gaz, Su ve Baraj Çalışanları Sendikası (Enerji-Sen) üyesi grup, saat 19.00’da Beyoğlu Talimhane’de toplandı. ‘Doğanın talanına, madenci yalanına, Artvin’in düşmanına dur de’ ve ‘Cerattepe’de doğama, BEDAŞ’ta işime dokunma’ pankartı açan grup, BEDAŞ binasına doğra yürüyüşe geçti. ‘Yerin üstü ‘Altın’dan değerlidir’, ‘Madenci şirket Arvin’i terk et’, ‘Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez’ ve ‘Artvin’e degma ceynem ol da get’ yazılı dövizler taşıyan grup, yürüyüş boyunca ‘Diren Artvin, işçiler seninle’, ‘Artvin halkı yalnız değildir’, ‘Katil Cengiz Artvin’den defol’ ve ‘Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez’ şeklinde slogan attı.

BİBER GAZI STOKLARINIZ YETMEZ

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, BEDAŞ binası önünde yaptığı konuşmasında, Artvin halkının direnişine desteğini dile gelirdi. Çerkezoğlu, “Paranın ve talanın iktidarına karşı direnenlere selam olsun. Sizin biber gazı stoklarınız yetmez. Bizim memleketin Artvin’in, Cerattepe’nin dağalarının havasına, derelerinin suyuna, insanlarının direnişine sizin biber gazı stoklarınız yetmez.” şeklinde konuştu.

Grup adına basın açıklamasını ise Uğurcan Özgül okudu. Özgül, Cerattepe’deki maden çalışmalarının hukuksuz şekilde yeniden başlatıldığını söyledi. Uğurcan Özgül, güvenlik güçlerinin direniş gösteren halka orantısız güç kullandığını belirtti. Açıklamada, Cerattepe’deki çevre ve doğa katliamına yol açacak bütün çalışmaların derhal durdurulması istendi. Özgül, okuduğu açıklamada, elektrik dağıtım şirketlerinin işçi çıkartmasına da tepki gösterdi. İşte azalma olmamasına rağmen işçi sayısının azaltıldığına dikkat çeken Özgül, bunun elektrik dağıtım hizmetinde eksikliğe sebep olduğunu vurguladı. Son günlerde artan elektrik kesintilerine dikkat çekilen açıklamada, işçi sayısının azaltılmasının daha fazla kesinti ve elektrik sayaçlarının daha geç okunması anlamına geldiği ifade edildi.

Basın açıklamasının ardından eylemciler tulum eşliğinde türküler söyledi.

 

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.