Doğa MücadelesiManşet

[Özel Haber] Cerattepe’ye en şiddetli saldırı, yaralılar var

0

Artvin halkının Cerattepe altın madenine karşı direnişindeki en şiddetli jandarma saldırısı 16:30 sıralarında Kafkasör mevkiinde yaşandı. Plastik mermi kullanılarak ve yoğum gaz atılarak gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda insanın yaralandığı da gelen bilgiler arasında.

Dün kendisinden bilgi aldığımız ve Artvin Valisi’nin, “Benim elimden gelen bir şey gelmez” beyanını aktaran Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi PM üyesi ve HDP’den Artvin milletvekili adayı Recep Demirci’ye telefonla ulaştık ve kendisinden son durum hakkında bilgi aldık.

28

Yoğun gaz atılan saldırı dolayısı ile zorlukla konuşan Demirci, jandarmanın çok şiddetli saldırısının direnişi önemli ölçüde kırdığını ve kendilerinin şu anda Kafkasör’den Artvin Valiliği önünde bekleyen 2.000 kişiye katılmak üzere yola çıktıklarını belirtti.

Artvin Valisi Kemal Cirit‘in gün içinde müdahale yapılmayacağı yönünde beyanı olduğunu ve buna mukabil 14:00’de saldırıların durduğunu belirten Recep Demirci, valinin bu beyanına karşın 16:30 sıralarında en şiddetli saldırının başladığını ve direnişte olan gençlerden çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

2bin kişi Artvin Valiliği önünde bekliyor

2bin kişi Artvin Valiliği önünde bekliyor

“Biz şu an maden açılmak istenen mevkiye 10 km mesafede Kafkasör Mevkiindeyiz. Müdahele bizim bulunduğumz yerin 50 metre

Yeşiller-Sol PM üyesi Recep Demirci

Yeşiller-Sol PM üyesi Recep Demirci

önünde gerçekleşti. O kadar yoğun gaz atıldı ki ilerleme imkanı bulamadık. Direnişi bu son saldırı sonrası önemli ölçüde kırdılar diyebilirim. Çok sayıda yaralı olduğu bilgisi var.

Yolu kapatan araçları paletli iş makinası getirip kaldırmışlardı ancak direnişçilere ait olan ve yolu kapatan iş makinalarını o getirdikleri araç kaldıramamıştı. Bunun da çözümünü yeniden yol açarak o araçların yanından geçmek sureti ile buldular.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, “Vurun geçin” talimatının ardından saldırı şiddeti çok artmış durumda. Direnişte olan arkadaşlarımızın çevresini kuşatan jandarma onları çembere aldıktan sonra müdahaleye başlamış.

Şu anda burda görünen önde paletli bir iş makinası yolu aça aça ilerliyor, ardından çevik kuvveti taşıyan otobüsler ilerliyor. Savaş alanında gibiyiz.

31

Yaralıların durumu ve kaç kişinin yaralandığı konusunda henüz bilgimiz yok. Dediğim gibi bizim önümüzde cereyan etti saldırı. Jandarma yolu açmak için müdahale ediyor, yolu açıp geçtikten sonra da geride kalanlara ayrıca bir müdahale olmuyor.

Benim aldığım bilgiye göre 7 arkadaşımızı gözaltına aldılar ve halen de serbest bırakmış değiller.

Ben bu son noktadan sonra ileride ayrı bir direniş bölgesini tahmin etmiyorum ama daha yukarıya giden arkadaşlarımız da olabilir. Son saldırı çok ama çok şiddetliydi. Şu anda biz Artvin’e, Valilik önünde bekleyen 2bin kişinin yanına gidiyoruz. Artvin’de karayolu işlemiyor şu anda, esnaf da kepenkleri kapatmış durumda.”

Son dakika gelen bilgiye göre gözaltındakiler serbest bırakıldı

Son dakika gelen bilgiye göre gözaltındakiler serbest bırakıldı

Recep Demirci ile görüşmemizin ardından Yeşil Artvin Derneği’nin geçtiği son dakika bilgisinde gözaltına alınanların serbest bırakıldığı bilgisi geçildi.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.