DünyaManşet

14 bin göçmenden geriye kalan can yelekleri Berlin’de

0

Çinli sanatçı Ai Weiwei‘nin Berlin Konser Salonu‘nun sütunlarını baştan aşağıya göçmenlerin simgesi haline geline gelen can yelekleri ile kapladığı çalışmasını görmüş olmalısınız.

11

Quartz.com sitesi’nden Aammo Mohdin14 bin can yeleğinin kullanıldığını belirttiği bu çalışmanın Ai Weiwei’nin Avrupa’nın göçmen politikasına sanat yoluyla tepkisi olduğunu ifade ediyor.

17

Sanatçı, Suriye’deki iç savaştan kaçarak güvenli bir yerde yeniden hayatlarını kurmak isteyen göçmenlerin Türkiye ve Yunanistan güzergahı ile Avrupa’ya doğru çıktıkları tehlikeli yolculuğa dair daha önce de benzer protesto gösterilerinde bulunmuştu. Geçen sene Türkiye kıyılarından Yunanistan’a geçmek isterken boğulan ve sahile vurmuş cesedinin fotoğrafı tüm dünyayı göçmen krizi konusunda harekete geçilmesi yönünde fikir birliğine vardıran Aylan Kurdi de bunlardan birisi. Weiewi, Aylan Kurdi’nin hafızalardan çıkmayacak son görüntüsünde olduğu gibi Yunanistan sahilinde denize paralel uzanarak poz vermişti.

12

Berlin’de 13 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirdiği protesto mahiyetindeki sanat gösterisindeki can yeleklerinin tümünü ise Yunanistan’dan, göçmenlerin kullandıkları arasından topladı sanatçı. Önce 14 bin can yeleği Berlin Konser Salonu önüne yığıldı.

15

Uluslararası Göçmen Organizasyon’un resmi verilerine göre 2015’de 3.700 göçmen Suriye-Türkiye-Yunanistan üçgenindeki göçleri sırasında denizde hayatlarını kaybetti. 1 milyonu aşkın göçmenin hedefi ise protesto eyleminin gerçekleştiği Almanya idi.

13

14

16

 

 

(Yeşil Gazete, qz.com)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.