ManşetTarım-Gıda

Roma Bostanı ürünleri Göçmen Dayanışma Mutfağı ile buluştu

0
Foto: Bülent Müftüoğlu

Roma Bostanı İnsanları‘nın haftasonu gerçekleştirdiği Göçmen Dayanışma Mutfağı‘nda kış hasadı ürünleri ile çocuklara aş hazırlama etkinliğini Roma Bostanı İnsanları’ndan Rana Söylemez, Yeşil Gazete için kaleme aldı.

Dayanışma Mutfağı’ndaki arkadaşlarımızın göçmen çocukların yüzünün görünmemesi ricası üzerine fotoğraflarda böyle çiçekli bir çözüm bulma yoluna gittik!

***

Roma Bostanı İnsanları olarak Mayıs 2015’te “Az laf çok iş” diyerek bir araya geldik ve o günden beri kolektif olarak hem ürün yetiştirdik, hem çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

Foto: Bülent Müftüoğlu

Foto: Bülent Müftüoğlu

8 Şubat Pazar günü de, Tarlabaşı’ndaki Göçmen Dayanışma Mutfağı‘nda bostanın kışlık ürünleriyle, göçmen çocukları için yemek yaptık.

Fatma Karlık bostan ürünleriyle yaptığı sebze çorbası hazırladı

Fatma Karlık bostan ürünleriyle yaptığı sebze çorbası hazırladı (Foto: Sevil Baştürk)

Fatma Karlık’ın (Yeşil Ev) bostan ürünleriyle yaptığı sebze çorbası ve kısır ile karnımızı doyurduk, resim yaptık, kağıttan gemiler yaptık, uçaklar uçurduk, Davulumdan Masallar (Serkan Kırmızı) ile gitar eşliğinde oyunlar oynadık. Roma Bostanı gönüllüleri, mahalle oyunlarıyla çocuklarla çocuk oldu, Tarlabaşı Band’in müziği eşliğinde dans etti.

Davulumdan Masallar'dan Serkan Kırmızı (foto: Bülent Müftüoğlu)

Davulumdan Masallar’dan Serkan Kırmızı (foto: Bülent Müftüoğlu)

Bostanda hayat bulan ürünleri, bostana yolu düşen herkesle paylaşıyoruz. Ancak çocuklarla paylaşmak, onlarla bir gün geçirmek bambaşka bir tat verdi.

31

Foto: Sevil Baştürk

Çocuklarla konuştuğumuz dil ortak değildi, ancak iletişim kurmak için yüzlerdeki bir gülüş, bir kucaklama, bir oyun, bir melodi yeterliydi. Çocukların enerjisi bize umut verdi, yaptığımız işin kıymetli olduğunu gösterdi.

Foto: Sevil Baştürk

Foto: Sevil Baştürk

Roma Bostanı’nda kendi gıdamızı yetiştirmeyi öğrenirken, bilgimizi ve ürünlerimizi paylaşmanın değerini yeniden keşfediyoruz.

 

Fotoğraflar: Sevil Baştürk ve Bülent Müftüoglu

Haber: Rana Söylemez

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.