Ekolojik YaşamManşet

Yedikule Bostanları tohum takas şenliğine hazır

0

Yedikule Bostanlarında Cumartesi günü (13 Şubat) tohum takas şenliği var.

13

Yedikule Bostancılar Derneği sözcüsü Cihan Kaplan, Yedikule Bostanlari Girisimi’nden Aslıhan Demirtaş ve Magma Dergisi yayın yönetmeni Özcan Yüksek’in katılacağı ve saat 15:00’de başlayacak takas şenliğinde Yeniyerel Sohbetler’in ardından; bostancılarla bir takas masası kurulacak.

Tarihin birikimiyle oluşmuş gastronomi kültürümüz ve sürekli yenilenen mutfak teknikleri ile birlikte, geleneksel lezzetleri ve doku şiarı ile faaliyet gösteren Yeni Yerel Sohbetlerin altıncısı gerçekleşecek tohum takas şenliğinde. Yedikule Bostancılar Derneği sözcüsü Cihan Kaplan, Yedikule Bostanlari Girisimi’nden Aslıhan Demirtaş ve Magma Dergisi yayın yönetmeni Özcan Yüksek sohbet sırasında katılımcılar ile birlikte Yedikule Bostanlarının tarihini, önemini ve İstanbul’a etkisini masaya yatıracaklar.

Takas Masasında bostancıların ilkbahar ve yaz ekimleri için paylaşıma sunacakları tohumlara karşılık diğer katılımcılar da Yedikule Bostanları’na sadakatı, muhabbeti ve bu bostanları korumaya ilişkin kararlılıklarını ifade eden görsel ya da yazılı ürünlerini takas edecekler.

Yedikule Bostanları tohum takas şenliği ile ilgili ayrıntılı bilgiyi şenliğin facebook etkinlik sayfasından edinmek mümkün.

 

(Çevreci Etkinlikler.com, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.