KadınManşet

Kadınlar, Diyarbakır’a, Barış nöbeti tutmaya gidiyor

0

Kadın ve LGBTİ örgütlerinin ‘Ölümden değil yaşamdan yanayız, Barış ve Hakikat hakkımızı savunuyoruz’ kampanyası, 6 Şubat Cumartesi günü Saat 11.00’de Diyarbakır Sümerpark’ta buluşuyor. Kadınlar Sümerpark’ta gün boyu barış nöbeti tutacaklar.

8

160 Kadın ve LGBTİ örgütünün ve 6.000 kadının imzasıyla destek verdiği kampanyanın Diyarbakır durağına 500’den fazla kadın kalıyor.

İstanbul’dan, Bursa’dan, Rize’den, Ankara’dan, Mersin,’den, İzmir’den, Antalya’dan, Kocaeli’nden, Bolu’dan, Eskişehir’den, Antakya’dan, Adana’dan, Muğla’dan, Artvin’den, İskenderun’dan Dersim’den, Siirt’ten, Antep’ten, Hakkari’den, Batman’dan, Mardin’den bugün ve yarın sabah yola çıkan kadınlar barış ve hakikat haklarının peşlerini bırakmamakta kararlılar.

7

İstanbul Kadıköy’den yola çıkan kadınlar bugün (5 Şubat Cuma) Saat 10.30’da Kadıköy Evlendirme Dairesi’nin önünde gidişlerini bir basın açıklamasıyla duyuruyorlar.

Barış için Kadın Girişimi’nin çağrısıyla başlatılan kampanyada Diyarbakır Barış Nöbetine Mor Çatı Sığınağı Vakfı, Türk Tabipler Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, Ankara Kadın dayanışma Vakfı, Ankara Feminist Kolektif, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’li Kadınlar, DİSK Kadın Komisyonu, Kuzey Ormanları Savunması’ndan kadınlar,  Ankara Ka-Der’den kadınlar da katılıyorlar. TMMOB Ankara ve İstanbul  İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Kadın Komisyonu, Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi Platformu ve Kadın Yazarlar Derneği’nden kadınlar da katılıyorlar.

Akademisyen Şebnem Korur Fincancı, Nazan Üstündağ, Yazar Seray Şahiner  de  Barış nöbeti için Diyarbakır’da olacaklar.

Kadınlar, Sümerpark Sur nöbetinde Cizre’nin, Silopi’nin, Sur’un hakikatlerini konuşmadan müzakere veya barış olamayacağını  ve  Yalanların ortasında, gerçekler birer birer karartılırken konuşma zemini, müzakere ortamı değil, ancak daha çok nefret, daha fazla savaş üretileceğini dolayısıyla  sorunların silahla değil müzakere ile çözülmesi için hakikatin gerekli olduğunu dile getirecekler.

Kampanya önümüzdeki hafta toplanan imzaların TBMM’ne verilmesiyle sona erecek.

 

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.