DünyaManşet

Avrupa’ya ulaşan 10 bin mülteci çocuk kayıp

0

Avrupa Polis Örgütü Europol’ün verilerine göre, son iki yılda 10 binden fazla mülteci çocuk Avrupa Birliği (AB) ülkelerine geldikten sonra kayboldu. Europol bu çocukların çeteler tarafından seks işçiliğine ve köleliğe zorlanabileceği uyarısını yaptı.

Açıklama İngiltere’de yayınlanan Observer gazetesine konuşan Europol Genel Müdürü Brian Donald’dan geldi.

18

“10 bin çocuğu arıyoruz. Suç örgütleri tarafından kullanılma ihtimalleri var. “Bazılarının aileleri bulunabilir. Ancak şu anda nerede ve kimlerle olduklarını bilmiyoruz.”

Donald beş bine yakın çocuğun İtalya’da, yaklaşık bin çocuğun ise İsveç’te kaybolduğunu belirtti.

Europol, Avrupa’da insan ticareti yaptığı bilinen çetelerin artık göçmenleri hedef almaya başladığına dikkat çekerken Avrupa’da yalnız olan mülteci çocukların seks işçisi olarak kullanıldığına dair bazı kanıtlar olduğu da belirtildi.

Almanya ve Macaristan’da mültecilerin yoğunlukta olduğu yerlerde göçmenlerden faydalanmak isteyen çok sayıda suçlunun yakalandığını söyleyen Brian Donald, “Geçtiğimiz 18 ay içinde göçmen akınının etrafında gelişen bir suç yapılanması oluştu. Bu suçluların büyük bir bölümü şu an Almanya ve Macaristan’daki hapislerde” dedi.

Save the Children adlı sivil toplum kuruluşunun verilerine göre, sadece 2015’te 26 bin civarında çocuk Avrupa ülkelerine yanlarında anne ya da babaları olmadan geldi.

Örgüt Ağustos 2015’teki açıklamasında İsveç’e sığınmacı olarak gelen ve yanlarında bir refakatçisi olmayan 1400 çocuğun kayıp olduğunu duyurmuştu.

 

(Bianet)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.