DünyaManşet

Yunanistan Ligi’nde mülteciler için oturma eylemi

0

Yunanistan 2. Ligi takımları AEL Larissa ve Acharnaikos’un karşılaştığı maçta futbolcular, teknik heyet ve tribünler Yunan adalarına ulaşmaya çalışırken Ege’de hayatını kaybeden mülteciler için iki dakikalık oturma eylemi yaptı.

79

Yunanistan 2. Ligi’nde AEL Larissa ve Acharnaikos takımlarının karşılaştığı maçın başlama düdüğünden hemen sonra sahadaki tüm futbolcular sahada iki dakika boyunca oturdu. Türkiye’den Yunan adalarına geçmek için yola çıkan ve Ege’de boğulan yüzlerce mülteciye saygılarını göstermek için gerçekleştirilen bu eylemin ardından karşılaşma başladı.

https://youtu.be/uu7lCUm43r4

Saha kenarındaki teknik ekipler ve yedek futbolcular ile tribünlerdeki taraftarların da katıldığı eylemin amacı yetkilileri ‘Ege’de işlenen insanlık suçu’ karşısında daha etkili adımlar atmaya çağırmak.

AEL Larissa takımı tarafından organize edilen ve rakip takımın da destek verdiği eylem öncesinde tribünlere şu anons yapıldı:

‘‘AEL futbolcuları; Ege’de işlenen korkunç insanlık suçuna karşı hassasiyetlerini kaybetmiş görünen kişilere karşı yetkilileri harekete geçirmek için iki dakika boyunca oturarak protesto eylemi gerçekleştirecektir.’’

28 Ocak Perşembe günü, çoğu çocuk 24 kişi Türkiye’den Ege’ye geçmeye çalışırken boğularak ölmüştü. Bugün de Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek için denize açılan tekne battı, 39 kişi hayatını kaybetti. 75 kişi kurtarıldı. Ege’de son yıllarda birçoğu bebek ve çocuk yüzlerce kişi Yunanistan’a geçmek isterken hayatını kaybetti.

 

(Reuters, Storyful, Al Jazeera)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.