KadınManşet

Barış İçin Kadın Girişimi’nin Diyarbakır’daki Barış Nöbeti 6 Şubat’ta

0

Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmaların bitmesi için iki aydır İstanbul’un çeşitli yerlerinde ‘Barış Nöbeti’ tutan Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) üyeleri eylemlerini Diyarbakır’a taşıyor. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden birçok kadın örgütünün katılacağı Diyarbakır’daki “Barış Nöbeti”nin ilki 6 Şubat’ta tutulacak.

Hakikat ve barış hakkımızı istiyoruz” şiarıyla başlatılan gerçekleşen eylemlerin Diyarbakır ayağına Kadın Özgürlük Meclisi (KÖM), Kongreya Jinên Azad (KJA), demokrat ve feminist kadınlarla farklı siyasi çevrelerden aktivistlerin de bulunduğu bini aşkın kadın katılacak. 31 Ocak’ta Kadıköy’de toplanacak bin kadın, Diyarbakır’a yola çıkacak ve Diyarbakır’daki ilk nöbeti 6 Şubat’ta tutulacak.

10

Kadınların barış nöbetine ilişkin BİKG üyesi Nimet Tanrıkulu, şu bilgileri verdi. Türkiye’de yaşanan savaşa karşı uzun yıllardır mücadele ettiklerini ifade eden BİKG üyesi Nimet Tanrıkulu, savaşı en ağır yaşayanların kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi. Bu yüzden kadınlar olarak, her zaman sokaklarda “savaşa artık yeter” dediklerini ifade eden Tanrıkulu, barış nöbetleriyle amaçlarının, batıda farkındalık yaratmak ve batıda örgütsüz olan tüm kesimleri özellikle kadınları barış kampanyası etrafında örgütlemek olduğunu söyledi.

31 Ocak’ta Kadıköy’de de bin kadınla birlikte halaya duracaklarını ve bundan sonra sokaklarda olacaklarını söyleyen Tanrıkulu, “Batıda yaşayanlar olarak, annemizin cesedi bir hafta sokakta kalmadı, çocuklarımız ölmedi ama yarın ne olacağını hiç kimse bilemez. Halkların ortak mücadelesi gerçekleşmediğinde ya da daha etkin olmadığında bu savaş yanı başımızda ve kapımıza kadar gelecek” diye konuştu.

Batıdaki kadınlara, “Gelin her yanımızı saran bu ölümlere ve bu savaşa inat direniş gücümüzü gösterelim” diyerek 6 Şubat’ta Diyarbakır’a gerçekleştirecekleri nöbete davet eden Tanrıkulu, şunları kaydetti: “Gelin 31 Ocak’ta halaya duralım. 6 Şubat’ta Diyarbakır’da barış nöbetinde buluşalım. Barışta birlikte yolculuk yapalım. Barışa giden yolu birlikte kuralım, barış hayallerimizi birlikte gerçekleştirelim ve barış talebimizi birlikte haykıralım.”

 

(DİHA, Agos)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.