ManşetYaşam

Beyoğlu Kent Savunması’ndan “Narmanlı Han’a sahip çıkalım” eylemi

0

Beyoğlu Kent Savunması Narmanlı Han’ın “restorasyon” adı altında, restoran ve mağazaya dönüştürülmesini protesto etti. Han önüne yapılan açıklamanın ardından, mülk sahibi Erkul Kozmetik’e ait Golden Rose firmasının önüne giderek mağazanın ürünlerini boykot etme çağrısı yapıldı.

5

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Narmanlı Han’da 21 Ocak’ta başlayan restorasyon çalışmalarının ardından Beyoğlu Kent Savunması 24 Ocak’ta han önünde buluştu. Hanın restorasyon çalışması adı altında yıkıldığını, çalışmalarda zarar gördüğünü ve inşaat başlar başlamaz avluda bulunan iki ağacın kesildiğini belirten yaşam savunucuları, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Eylemde söz alan Eski Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Narmanlı Han gibi tarihi bir yapı için yalnızca dış cephesini koruyan bir restorasyon projesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Basın açıklamasını Eski Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Ahunbay okudu

Basın açıklamasını Eski Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Ahunbay okudu

Han’ın 45 yıllık Bekçisi Miktat Şahin ise “Narmanlı Han’ı ailem gibi sevmiştim. Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Aliye Berger geldiğinde hep buradaydım. Narmanlı Han’ın eski halinde kalmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Eylemde Beyoğlu Kent Savunması taleplerini şöyle açıkladı:

Narmanlı Han’da başlayan inşaat çalışmaları durdurulsun
Narmanlı Han kamulaştırılsın
Narmanlı Han eskiden olduğu gibi sahaflara ve sanatçılara kiralanarak yeniden kullanıma açılsın.

Basın açıklamasının ardından hanı satın alan Mehmet Erkul’un sahibi olduğu ve İstiklal’de mağazası bulunan Golden Rose kozmetik firmasının önüne giden yaşam savunucuları mağazanın önünden Erkul’a seslendi: “Mehmet Erkul elini Narmanlı’dan çek!

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.