ManşetYeşil Havadis

Avrupa Yeşilleri: Barış imzacılarına gözdağı dalgası

0

Avrupa Yeşiller Partisi Türkiye’de akademisyenlere yönelik baskıyı protesto etti.

22Avrupa Yeşiller Partisinin (EGP) web sitesinde yer alan bir değerlendirme “Türkiye’de Barış için İmzacılara Gözdağı Dalgası” başlığıyla yayınlandı.

Yazıda akademisyenlerin imzaladığı bildiriri ve sonrasında yaşanan gelişmeler özetlenerek “mevcut korku vaziyeti ve hâlihazırdaki hükümetin şaşırtıcı ve gittikçe artmakta olan otoriter tavrı geçmişte bırakıldığına inandığımız günleri hatırlatıyor” deniliyor.

Durum üzerine yorum yapan Avrupa Yeşilleri Eş-Sözcüsü Monica Frassoni, “Hepimiz ifade özgürlüğünü ve kamusal ve açık bir tartışmayı Türkiye’nin sabitleşmiş gerçeği olarak görürdük; bugünlerde bu, vatandaşlar için riskli bir girişime dönüşüyor” diye görüş beyan etmiş.

Yazıda  Yeşillerin Türkiye hükümetinin sivil topluma karşı gözdağı verici tavrını kaygı verici bulduğu, ve her iki tarafa da barış görüşmelerine devam etmeleri ve saldırılar ve hukuk sistemi üzerinden yürütülen tehdit ve gözdağı üzerine somut araştırmalara başlamaları için çağrıda bulunduğu görüşü öne çıkıyor..

Eş-Sözcü Monica Frassoni “Avrupa Birliği yeni bir ateşkesi sağlamakta çok daha aktif bir rol üstlenmeli. Türkiye’nin, kendi insanlarının seslerini bile dinlemeye tahammül edemez bir hâlde iken mülteciler konusunda güvenilir bir ortak olacağına inanmak bir hüsnü hayalden ibarettir” diye eklemiş.

Avrupa Yeşiller Partisine göre Türkiye, AB adayı bir ülke ve Türkiye demokrasisinin tabiatı AB’nin artık gözlerini yumulu tutamayacağı bir mesele. İfade özgürlüğü ve demokratik muhalefetin tehlikeli şekilde küçülmüş olan alanı yeniden tesis edilmeli ve bunu yaparken bir yandan da Türkiye toplumunun acı verici çatlakları tedavi edilmeli.

Avrupa Yeşiller Partisinin  web sitesinde yer alan habere bu link üzerinden erişim mümkün.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.