Doğa MücadelesiManşet

Urla Ovacık Köyü’nde ağaç katliamını halk engelledi

0

Urla’nın Ovacık Köyü yakınlarındaki RES direkleri için yapılan orman katliamı yöre halkının tepkisi üzerine durdu. Yüzlerce ağacın kesildiği ormandaki diğer ağaçların kurtarılması için yöre köylüleri ve Urlalılar ormanda nöbet tutuyorlar.

13

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre Ağaç katliamının başlamasının üzerine önceki akşam Urla’da yapılan toplantıda bu katliamın durdurulması için yasal ve fiili olarak her türlü girişimin yapılması kararı alındı. Sabah saatlerinde Urla Meydanında toplanmaya başlayan vatandaşlar, ağaç kesimlerinin durdurulması talebiyle kaymakamlığa dilekçeler verdiler. “Yaşam alanlarına RES istemiyoruz” pankartı ile toplanan Urlalılara, bu tür etkinliklerde görmeye alıştığımız müzik Grubu Praksis de ezgileriyle destek oldu.

CHP, TMMOB, EGEÇEP, Gülder gibi kurum temsilcilerinin de yer aldığı yaklaşık 200 kişi, araçlarla ağaç kesiminin yapıldığı Ovacık Köyü yakınlarındaki ormana gittiler. Burada bekleyen Ovacık köylüleri ile buluşan vatandaşların bölgeye gelmesinin ardından kesim işçileri alanı terk ettiler. Vatandaşlar “RES yapma boşuna yıkacağız başına” sloganları bölgede beklerken kar yağışı da başladı. Alandaki gözlemlerini anlatan EGEÇEP Yürütme Kurulu üyesi Turgut İnel, kesilen ağaç sayısının 200’ün çok üzerinde olabileceğini belirterek, “Biz kesim yerinden yukarılara kadar gittik. RES direklerinin gövde ve kanatlarının geçişi için geniş geniş yollar açılmış. Bu nedenle kesilen ağaç sayısı 1000’e yakın olabilir” dedi.

Öte yandan ağaç kesimlerinin durdurulması için köylülerin avukatı Hande Atay tarafından mahkemeye yapılan yürütmeyi durdurma başvurusunda bugün karar çıkması bekleniyor. Gazeteleri de bulunan Sancak Grubu‘na 49 yıllığına kiralanan alanda 12 RES direği planlanmışken, daha sonra 2014 yılında bu sayı 6’ya düşürüldü. Tribün sayısının düşürülmesine rağmen RES üretim gücünün 15 MW olarak kalması bu 6 tribünün eski projeye oranla çok daha büyük olacağı anlamını taşıyor.

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.