Haber HattıManşetSivil Toplum

Üniversiteliler Mucizeler Dükkanı’nı Tokat Sulusaray’a götürdü

0

Üniversiteler Arası Sosyal Sorumluluk Birlikteliği (ÜSSOB), Beykent Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü ve Karabük Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü gönüllüleri, Mucizeler Dükkanı Projesi kapsamında 9-10 Ocak tarihleri arasında Tokat ilinin Sulusaray ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu ve Ortaokuluna çeşitli atölyeler gerçekleştirmek amacıyla ziyarette bulundu.

29

Mucizeler Dükkanı nedir?

36

Beykent Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübünün birçok projesinden birisi olan Mucizeler Dükkanı projesiyle İstanbul’da düzenlenen etkinliklere katılım bilet yerine etkinlik mekanına getirilen kitaplar ile sağlanıyor. Bilet yerine elde edilen bu kitaplar da daha sonra Anadolu’daki köy okullarına gönderiliyor. Geçtiğimiz ay düzenlenen yardım konserinde toplanan kitapların bir kısmı Kayseri ve Van’da bulunan okullara gönderildi kalan bölümü de haftasonu etkinliğinde çocuklara dağıtılmak üzere Tokat Sulusaray’a götürüldü.

Mucizeler Dükkanı Tokat Sulusaray’da

Ataşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla İstanbul’dan Tokat’a giden sosyal sorumluluk kulübü gönüllülerinin dönüş için yakıt masrafını ise Sulusaray Kaymakamı karşıladı.

28

Sulusaray İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki 120 kişilik gruptan oluşan çocuklar sırasıyla resim, müzik, dans, spor, satranç, tiyatro, yaratıcı öykü, sağlık, bilim ve meslek tanıtım gibi atölyelerde iki gün boyunca hem eğlendiler, hem öğrendiler.

Resim atölyesinde, çizim, boyama, el işi gibi sanatsal faaliyetlerde bulunurken, müzik atölyesinde temel ritim eğitimi alarak şarkılar söylediler. Dans atölyesinde ise, latin danslarından oluşan bir kareografi hazırladılar ve kendi yerel danslarını da oynayarak eğlendiler. Spor atölyesinde, temel egzersiz hareketlerinin yanısıra, basketbol, voleybol, futbol, badminton, masa tenisi gibi alanlarla ilgili teknik bilgi alarak müsabakalar gerçekleştirdiler. Okul bahçesinde kurulan ve birçok spor dalını kapsayan parkurda birbirleriyle yarıştılar. Satranç atölyesinde, turnuvalar yapıldı.

27

Tiyatro atölyesinde ise, çocuklar kendi yaratıcılıklarını kullanarak yazdıkları metini sahnelediler. Yaratıcı öykü atölyesinde, zaman ve mekandan kendilerini soyutlarak bir hikaye kurgulayıp oynadılar ve daha sonra onu yazı veya resim ile ifade ettiler. Sağlık atölyesinde, diş fırçalama ve el yıkama vb. günlük ritüellerin öneminden bahsedildi. Bedensel ve zihinsel engel grupları hakkında bilgi aldıktan sonra, kendilerine bir engel belirleyip, belirledikleri engel hakkında empati kurup arkadaşlarıyla paylaşımda bulundular. Bilim atölyesinde, mikroskopla hücre yapısını incelediler, bisiklet deneyiyle elektrik üretme prensibini gözlemlediler.
Ve son olarak meslek tanıtım atölyesinde, hayal ettikleri meslekleri resime döktükten sonra, o meslekle ilgili olarak bilgi aldılar.

34

İki gün boyunca gerçekleşen etkinliklerin sonunda kulüp gönüllüleri, projenin amacına ulaştığını ve imkanların kısıtlı olduğu bir coğrafyada minik kalplere dokunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Bu mutluluklarını, günün sonunda çocuklarla birlikte dilek fenerlerini gökyüzüne uçurarak sembolik hale getirdiler.

Bölgedeki öğretmenlerin, ailelerin, Sulusaray Kaymakamı Nazlı Demir‘in, Sulusaray Belediye başkanı Halil Demirkol‘unda ilgisini ve teşekkürlerini alan Beykent Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulubü gönüllüleri, bir sonraki projeleri için çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini de belirttiler.

 

Haber: Özlem Geniş

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.