ManşetTürkiye

Barış isteyen Bartın Üniversitesi Bölüm Başkanı görevden alındı

0
Bartın Üniversitesi Antropoloji Bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Doğan

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bartın Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile üyelerinden Bartın Üniversitesi Antropoloji Bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Doğan hakkında Bartın Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, Bartın Üniversitesinin ise Bölüm Başkanı Doğan’ı görevden aldığını açıkladı.

Bartın Üniversitesi Antropoloji Bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Doğan

Bartın Üniversitesi Antropoloji Bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Doğan

Eğitim-Sen Bartın Şubesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

10

““Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız” diyen Barış İçin Akademisyenlerin yasaklarla ilgili yayınladığı bildiriye imza attığı için Eğitim Sen üyemiz, Bartın Üniversitesi Antropoloji Bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Doğan hakkında Bartın Savcılığı soruşturma başlattı. Üniversite ise bölüm başkanlığı görevinden aldı.

Akademisyen hakkında 13/01/2016 tarihinde savcılık çağrısıyla “terör örgütü propagandası yapma suçundan” soruşturma başlatıp şüpheli olarak ifadesi alındı.

Aynı dosyada TCK 301. Maddesi gereği “Türklüğü, Cumhuriyeti veya TBMM’yi alenen aşağılama” suçundan ise soruşturma başlatabilmek için Adalet Bakanlığından onay istendi.

Üniversite rektörlüğü bölüm başkanı olan üyemiz hakkında herhangi bir soruşturma başlatmaksızın, gönderdiği “14.maddeyle görevlendirilen bölüm başkanlığınız görülen lüzum üzerine” yazısıyla görevden alındı.

Bartın Eğitim Sen

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.