Kültür-SanatManşet

5. KuirFest’ten, “Seni burada bekliyoruz” sergisi

0

Pembe Hayat KuirFest beşinci yaşını karşılarken, festival dostlarını dünyanın her yerinden ilgi çekici hikâyelerden oluşan gösterim programının yanında birbirinden cazip etkinlikleriyle de bir araya getiriyor.

4...

Örgü Ören Erkekler” adlı ilk uzun metrajlı belgeselini tamamlamak üzere olan Cemal Akyüz, dramaqueer kolektifi ve Tom Kalin’in işlerinin yer aldığı “Seni Burada Bekliyoruz” (Aqui Te Esperemos) isimli sergi 15-22 Ocak tarihlerinde Ankara Torun’da  festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

Dramaqueer Sanat Kolektifi

Cuma Kaya, Hülya Dolaş ve Volkan Eray tarafından kurulan ve yeni katılımcılarla ortak üretime açık olan “dramaqueer” Sanat Kolektifi, çalışmalarında toplumsal cinsiyet ve beden politikaları üzerine kafa yorarken yanlarına popüler olanı da alıp, “drama meyilli” hâllerini queer tavırlarıyla birleştiriyor.

4

KuirFest Tom Kalin’i Türkiye’ye getirmişken, yönetmenin kuir sanatta önemli bir yeri olan video işlerinden bir seçkiyi de seyirciyle buluşturmadan bırakmıyor. Kalin’in video işleri daha önce sayısız uluslararası film festivalinde gösterilmiş, Paris’in Georges Pompidou Sanat ve Kültür Merkezi ve New York’ta MoMA gibi önde gelen kültür merkezleri ve müzelerde kalıcı koleksiyonlara dâhil edilmiş ve Venedik Bienali gibi önemli sanat etkinliklerinde yer almıştır. Bir dönem AIDS aktivizm kolektifleri Gran Fury ve ACT UP ile provokatif sanat projeleri ve performanslar üzerine çalışan Tom Kalin; video işlerinde gey cinselliğini ve kimliğini tarihsel olarak incelerken, hatırı sayılır bir kısmında da AIDS üzerine eğiliyor. AIDS üzerine gerçekleştirdiği videolarında, homofobi, dışlanma ve hastalığın genel algısı üzerine çarpıcı işlere imza atıyor.

Tom Kalin, 15 Ocak’ta Torun’da, sergi üzerine gerçekleşecek geniş kapsamlı bir soru-cevap etkinliği de festival takipçileriyle bir araya gelecek.

Ayrıntılı bilgi için: www.pembehayatkuirfest.org

 

(Pembe Hayat)

You may also like

Comments

Comments are closed.