DünyaManşet

Yeşiller Milletvekiline ölüm tehdidi

0

Alman Yeşiller Partisi milletvekili Beck Facebook sayfasında şahsını hedef alan ölüm tehditlerini yayınladığı için Pegida hakkında suç duyurusunda bulundu.

13

Alman Yeşiller Partisi milletvekili Volcker Beck ölüm tehditleri aldığı İslam ve yabancı düşmanı Pegida (Avrupa’nın İslamlaştırılmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) ittifakı hakkında suç duyurusunda bulundu. Funke grubunun medya organlarında yayınlanan habere göre Beck, “Pegida’nın internet sitesi, farklı düşüncede olanlardan duyulan nefretin ve şiddetin serbestçe tadının çıkarılabildiği kahverengi (Nazilerin rengi) bir biyotoptur”, dedi. Alman milletvekili, hakkında Pegida’nın Facebook sitesinde yayınlanan 430 yorumdan 35’inde ölüm tehdidi ve şiddet fantezilerinin yer aldığını, sorumluların ise buna ses çıkarmadıklarını belirtti.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas Pegida sitesindeki mesajlara kesin tepki gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Ölüm tehdidinin yeri internet değil, mahkemelerdir”, dedi. Milletvekili Beck ile ilgili yorumlar Salı günü Pegida sitesinden kaldırıldı.

Partisinin meclis iç politika sözcüsü olan Volcker Beck ayrıntıları açıklayarak 18 yorum yazarının adlarını verdi. Yeşiller partisi milletvekili, “Pegida’nın yarattığı nefret ortamında birbirini aşmaya çalışan yorumlar yarışıyor. Çekingenlik ve takibata uğrama korkusu kalmadığı için adını, resmini, doğum tarihini ve adresini vererek nefret ve şiddet çağrısında bulunanlar çıkabiliyor”, dedi.

 

(DW Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.