ManşetTürkiye

Bodrum’dan başlayan Barış Yürüyüşü’ne Sur’da polis saldırısı

0

Bodrum’dan yola çıkan Barışa Yürüyorum İnisiyatifi ile DTK, DBP, HDK, HDP ve KJA’nın Sur ilçesine yürüyüşü polis saldırısı ile engellendi. “Ölüm değil yaşam” sloganıyla 27 Aralık’ta Bodrum’dan yola çıkan Barışa Yürüyorum İnisiyatifi bugün Diyarbakır’a ulaştı.

4

Diyarbakır Belediye Binası önünde toplanan grup, Demokratik Toplum Kongresi(DTK), Demokratik Bölgeler Partisi(DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi(HDP), Kongreya Jinên Azad(KJA) ile birlikte bir gün arayla 29 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesine yürüyüşe başladıktan bir süre sonra Polisin TOMA ve biber gazı ile saldırısı ile karşılaştı.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre Belediye binasından Şeyh Sait Meydanı’na çıkan yola geçen grubun önünü polisin kapatması üzerine kitle Galeria İş Merkezi önüne geçerek burada açıklama yapmak istedi. ANF, grubun geçişi sırasında polisin hiçbir uyarıda bulunmadan kitleye gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdığını belirtti.  Üç kişinin gaz fişeklerini yaralandığını ve aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını yazdı.

6

Radikal’in Doğan Haber Ajansı’nı kaynak gösterdiği haberinde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yürüyüşe izin verilmemesi üzerine polisin kurduğu barikat önünde basın açıklaması yaptığı yer aldı.

Diyarbakır’da yürüyüşte bulunan ve Barışa Yürüyorum İnisiyatifine Urfa’dan katıldığını belirten Gizem Kastamonulu ise Yeşil Gazete’ye yaşananları şu şekilde aktardı, “Yürüyüş sırasında iki defa ses bombası patlatıldı. Hemen arkasından hiçbir uyarıda bulunulmadan polis saldırısı başladı. Aldığımız duyumlara göre bazı haberlerde önce el bombası atıldığı, polisin bundan sonra müdahale ettiği bilgisi veriliyormuş. Bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Yürüyüş sırasında polisin saldırdığı ana değin hiçbir sorun yaşanmadı. Ses bombaları patlatıldıktan sonra başladı polis saldırısı”

Diyarbakır Valiliği, bugün yaptığı açıklama ile Sur ilçesindeki tüm basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamıştı.

 

(Yeşil GazeteBianet, Radikal, ANF, DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.