DünyaManşet

Aylan Kurdi’nin ailesi Kanada’ya ulaştı

0

Sahile vuran cansız bedeninin fotoğrafıyla mülteci krizinin simgesi haline gelen Aylan bebeğin yakınları Kanada’ya ulaştı.

26

3 yaşında hayata gözlerini yuman Aylan’ın amcası Muhammed Kurdi ve ailesi Vancouver kentine ulaştı. Kanada’ya eşi ve 5 çocuğuyla ulaşan Muhammed Kurdi Vancouver Havaalanı’nda coşkulu bir şekilde karşılandı.

Aylan’ın cesedi eylül ayında Bodrum’da sahile vurmuştu. Aylan ile birlikte annesi Rihan ve dört yaşındaki abisi Galib de hayatını kaybetmişti. Aylan, görüntülerin basına yansımasının ardından sığınmacı krizinin sembolü haline gelmişti.

Aylan’ın babası Abdullah Kurdi, olaydan sonra Kanada’ya göçmekten vazgeçmiş, Irak’a yerleşmişti. Abdullah Kurdi, Noel vesilesiyle İngiliz Chanel 4 kanalında yayınlanan video mesajında, “Tüm dünyanın kapılarını Suriyelilere açmasını diliyorum” demişti.

Suriyeli sığınmacıların kabul edilmesi çağrısında bulunan Abdullah Kurdi, “Biri bir insanın yüzüne kapıyı çarparsa bu çok zor. Bir kapı açılırsa insan kendini artık aşağılanmış hissetmez” ifadelerini kullanmıştı.

 

(DW Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.