LGBTİ+Manşet

Kael McKenzie, Kanada’nın ilk trans yargıcı oldu

0

Kanada’da ilk kez bir trans, yargıç olarak atandı. Avukat olarak görev yapan trans erkek Kael McKenzie 17 Aralık’ta Manitoba Eyalet Mahkemesi’ne yargıç olarak atandı.

Pembe Hayat’ın haberine göre Yargıç McKenzie, Kanada’nın Manitoba Eyaletine atanması ile ilgili olarak “Açık kimlikli bir trans erkek olarak bu atamanın gerçekleşmesi beni mutlu etti. Çünkü geçiş sürecinde olan bir çok çocuk için bir rol model oluşturabileceğim” dedi.

15

Ataması bağımsız bir heyet tarafından gerçekleştirilen McKenzie aynı zamanda Kanada Barolar Birliği’nde Manitoba Barosu’nu temsil etmekte ve yine Manitoba’da baroya bağlı olarak hizmet veren Gökkuşağı Kaynak Merkezi’nde eşbaşkanlık yapmakta. Gökkuşağı Kaynak Merkezi, Manitoba’da yaşayan LGBTİ’lere hukuksal hizmet veriyor.

Manitoba’da yaşayan birçok insan McKenzie’nin atanmasını bir kilometre taşı olarak değerlendirirken eyalet Başsavcısı Gord Mackintosh ise, McKenzie’nin atanması ile ilgili olarak “Bu yalnızca trans görünürlüğünün artması ve translara olan ön yargıların yıkılması için atılmış bir adım olarak değerlendirilmemelidir. Aynı zamanda McKenzie’nin atanması yargı içinde farklı insanların varolması ve bakış açımızın genişleyip yargının güçlenmesi anlamı da geliyor” şeklinde konuştu.

Washinton Post yaptığı bir araştırmada son dönemde ikisi yargıç olmak üzere toplam 6 açık kimlikli transın ABD’de kamu görevinde bulunduğunu belirtti. 2015 yılında ise dünya çapında 20’den az transın devletin herhangi bir kademesinde açık kimlikle göreve atandığı belirtiliyor. Yine aynı araştırmaya göre 1977’den bu yana kendini açık olarak farklı cinsiyet kimliklerinde tanımlayan 126 adayın toplamda 200 seçime katıldığı belirtiliyor.

 

(Pembe Hayat)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.