ManşetSivil Toplum

“İyi şeyler yapan güzel insanlar” Kadir Has’ta buluştu

0
İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansını, Buğday Derneği eş genel müdürü Gizem Altın Nance açtı

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, ‘İyi şeyler yapan güzel insanlar konferansı’ düzenledi. Doğa dostu 10 iyi örneğin paylaşıldığı konferansta doğanın yıkımına karşı örnek oluşumlara dikkat çekildi.

İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansını, Buğday Derneği eş genel müdürü Gizem Altın Nance açtı

İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansını, Buğday Derneği eş genel müdürü Gizem Altın Nance açtı

Birgün’den Şenay Mansurluoğlu’nun haberine göre Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin organize ettiği ‘İyi şeyler yapan güzel insanlar konferansı‘ 19 Aralık Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

“Umut bulaşıcıdır” sloganıyla hayata geçen konferansa çok sayıda kişi katıldı. İyi örneklere imza atan doğa dostu oluşumların temsilcileri katılımcılara kendi hikayelerini anlattı.

Konferansta yer alan 10 iyi örnek şu şekilde:

* Fırınımdan Ekmekler – İki çocuklu ev babası. Atalık tohumlardan üretilmiş, ekolojik ürünlerle ve kendi hazırladığı ekşi mayayla yaptığı ekmekleri, yürüyerek ve gülümseyerek dağıtıyor.

* Bisikletli Sahaf – Beş kuruşsuz bisikletle Avrupa’yı dolaşan iki genç. Bisikletle tohum ve kitap dağıtmaya ve iyilik saçmaya devam ediyorlar.

* Lisinia Çiftliği – Burdur’da “Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi” kurup yaralı hayvanları tedavi eden, hayvanlar tarım ilaçlarıyla zehirlenmesin diye göl havzasında ekolojik lavanta üretimine başlayan veteriner.

* Ormanevi – Şehir kökenli çoban. Dünyayı değiştiriyor.

* Tohumdan Sofraya – Baktılar köylü ürettiği temiz gıdayı satamıyor, şehirli de temiz gıdaya ulaşamıyor. Tası tarağı toplayıp kırsala yerleşip bu kısır döngüyü kırmak için çalışmaya başlayan çift.

* Bisiklet Kurye: Sıkışık İstanbul trafiğinde, bisiklet üstünde, sıfır fosil yakıtla kurye taşıyan, bisiklet cambazları.

* Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali: Çünkü bazen bir film, bin sözden daha etkili.

Konferansta Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'ni Tuna Özçuhadar ve Pınar Öncel aktardı

Konferansta Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ni Tuna Özçuhadar ve Pınar Öncel aktardı

* Makarna Lütfen!: Sebze sevmeyen kocası ve çocuğuna sebze yedirebilmek için evde yaptığı makarnanın içine karnabahar koymaktan, organik sertifikalı bir markaya dönüşüm hikayesi.

* Kır Çocukları: Çekirdek bir aile; öğretim görevlisi bir adam, mimar bir kadın, iki çocuk. Herkesin konuşup cesaret edemediği şeyi yapar, şehirden köye taşınırlar. Şehirlinin bilgisi, köylünün emeğiyle bir araya gelir. Ve masal başlar…

* Permakamp: Gıda üreten ortak yaşam alanları yapanlar. Çocuklar (ve büyükler) toprağa dokunsun, havucun ağaçta yetişmediğini görsün diye. AVM’de değil, doğada oynasın diye.

 

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.