Doğa MücadelesiManşet

Bodrumlular yargıdan dönen RES’i davul zurna ile kutladı

0

Bodrum’un Yalıkavak bölgesinde yapılması planlanan RES Projesine ilişkin açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bodrum Belediye Meydanında develerle toplanan bir grup, kararı davul zurna eşliğinde kutladı.

25

Bodrum’un Yalıkavak bölgesinde yapılması planlanan ve bir süre önce rüzgar türbinlerinin inşaatına başlanan Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesine ilişkin açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Muğla 2. İdare Mahkemesi, bölgede yaşayan bazı vatandaşların söz konusu projeye ilişkin başlayan inşaatın iptali için açtığı davayla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, söz konusu proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bir grup yurttaş, develerle Bodrum Belediye Meydanına gelerek davul ve zurna eşliğinde kararı kutladı. Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi Mustafa Tanışık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kararla Bodrum’un kazandığını ifade etti.
Geriş RES Projesi’nin, Bakanlar Kurulunun aldığı kamulaştırma kararının Danıştay 6. Dairesinin üç kere yürütmeyi durdurduğunu belirten Tanışık, bölge halkı tarafından açılan bu davada da mahkemenin bekledikleri kararı verdiğini söyledi.

Gruba destek veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Bodrum halkının hiçbir zaman medeni çerçevelerin dışına çıkmayacağını anlatarak, “Biz RES’lere değil Bodrum’un kentsel kimliğinin bozulmasına karşıyız” dedi.

 

(Radikal)

You may also like

Comments

Comments are closed.