Haber HattıManşetSivil Toplum

“Şeffaflık Ödülleri” sahiplerini buldu

0
ULUSLARARASI SEFFAFLIK DERNEGI ODULLERI TURKIYE'DE BU YIL ILK KEZ VERILDI. CUMHURIYET GAZETESI KURUMSAL SEFFAFLIK ODULU ALDI. CUMHURIYET GAZETESI ADINA DOGAN SATMIS ODULU ULUSLARARASI SEFFAFLIK DERNEGI BASKANI OYA OZARSLAN'DAN ALDI. (FOTOGRAF: CAN EROK - 09.12.2015)

Şeffaflık Ödüllerine bu yıl yaptığı yolsuzluk haberleri dolayısıyla BirGün gazetesi muhabiri Hüseyin Şimşek, Medya kurumsal alanda şeffaflık ödülü Cumhuriyet gazetesine verilirken medya özel teşvik ödülü Mehmet Atakan Foça’ya verildi.

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından bu yıl ilki verilen “Şeffaflık Ödülleri” 9 Aralık 2015 Çarşamba günü düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Gecede, yolsuzlukla mücadeleye katkı sağlayan veya şeffaflık, dürüstlük, hesap verebilirlik alanlarında örnek davranış ve uygulamalarda bulunan kişi, kurum ve medya temsilcileri ödüllendirildi.

FOTOGRAF: CAN EROK

Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı E. Oya Özarslan, ödül gecesinde, “Şeffaflık ve dürüstlüğün pek önemsenmediği ülkemizde, bu alandaki çabaları öne çıkan isimleri ödüllendirmeyi düşündük, yolsuzlukla mücadele cesaret gerektirir, cesaretin ödüllenmesine aracı olmak ve mücadele eden insanlara umut aşılamak istedik. Dileriz bu çabalar, ülkemizin hukukun üstünlüğü ve açık toplum olma gibi ilkelerden uzaklaşmadan ilerlemesine yardımcı olur. Dernek olarak Şeffaflık Ödüllerini gelenekselleştirerek, her yıl başarılı proje ve isimleri teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yaptığı yolsuzluk haberleri ödüle layık görülen BirGün muhabiri Hüseyin Şimşek, ödülünü alırken yaptığı konuşmada BirGün ailesine kendisine yolsuzluk haberlerini ortaya çıkarmak için verdikleri fırsat için teşekkür etti. Şimşek ödülünü tüm tutuklu ve hükümlü çocuklara armağan ederken çocuk cezaevleri kapatılsın dedi.

Medya özel teşvik ödülünün sahibi olan Mehmet Atakan Foça ise sosyal medya hesabından ödülünü, “Bilgi kirliliğine karşı yaptığım çalışmalar nedeniyle Şeffaflık Derneği tarafından Medyada Şeffaflık Ödülü’ne layık görüldüm. Teşekkürler!” şeklinde paylaştı.

Cumhuriyet Gazetesi adına ödülü alan Doğan Satmış ise ödül konuşmasında, “Bu ödülü, haber yaptıkları için tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül’e adına alıyorum. “Cumhuriyet Gazetesine ödül vermek cesaret gerektiriyor, Uluslararası Şeffaflık Derneğine cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şeffaflık Ödülleri’nin diğer sahipleri ise şu şekilde;

Yurttaş ödülü: Doğruluk Payı Sivil Girişimi

Yurttaş özel ödülü: Başbakanlık Teftiş Kurulu Kıdemli Müfettişi Bülent Tarhan

Kurumsal Şeffaflık ödülü: Garanti Bankası

Kurumsal Özel ödülü: Avon

 

(Bianet)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.