Dünya

Yılın kişisi, “Angela Merkel”

0

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Time dergisi tarafından ‘Yılın Kişisi‘ (Person of the Year) seçildi. İkinci sırada ise IŞİD terör örgütünün lideri El Bağdadi’nin yer alması dikkat çekti.

38

Dergi kapağında Merkel’in seçimini, “Özgür dünyanın Başbakanı‘ başlığıyla duyurdu. Time dergisi, Merkel’in ‘yılın kişisi‘ seçilmesini, Yunanistan’ın iflasına karşı mücadelede, sığınmacı krizinde ve Paris’teki terör saldırıları sonrasında ülkesindeki güçlü direnişe rağmen kararlı politikalar izlediği gerekçesine dayandırdı. Merkel’in Euro ve Ukrayna krizlerindeki tutumunu da öven dergi, gerekçesinde “Merkel’in kişiliğinde insancıllık, iyilik, hoşgörü gibi değerler ifade buluyor, Almanya’nın büyük gücünün tahrip yerine, kurtarmak için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor‘ ifadesine yer verdi.

37

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Time’ın seçimini, “Başbakan’ın bunu daha iyi bir Almanya ve daha iyi bir Avrupa için yürüttüğü siyasi çalışmalarda bir teşvik olarak göreceğine eminim“ diye değerlendirdi.

Time’ın listesinde ikinci sırada IŞİD terör örgütünün lideri ve sözde İslam Devleti’nin halifesi Ebubekir El Bağdadi yer aldı. Üçüncü sırada ABD’de Cumhuriyetçilerin tartışmalı başkan adayı Donald Trump, dördüncü sırada ise Amerikan yurttaşlık hakları hareketi “Black Lives Matter“ bulunuyor.

1927 yılından bu yana ‘yılın kişisi’ni seçen Time dergisinin sıralamasında ahlaki ölçütlerden ziyade siyasi nüfuz baz alınıyor. Geçen yıl Ebola salgınına karşı mücadele eden tabipler, 2013 yılında da Papa Françesko ‘Yılın Kişisi’ seçilmişti.

(Deutsche Welle Türkçe)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.