ManşetMedya-İnternet

Hürriyet – Yeşil Gazete işbirliği, “Günün Fosili Türkiye” haberi ile başladı

0

Hürriyet Gazetesi ile yaptığımız işbirliği sonucunda bundan böyle Yeşil Gazete olarak haftada bir gün hurriyet.com.tr için de ekoloji haberi içeriği üreteceğiz. Bu işbirliğinin ilk haberi bugün (7 Aralık Pazartesi) Hürriyet’de, “Paris İklim Zirvesi’nde Türkiye’ye “Günün Fosili” ödülü” başlığı ile yayınlandı.

36

İlk haberimizde gezegenin geleceği açısından hayati derecede önemli Paris İklim Zirvesi (COP21) yer aldı doğal olarak. Türkiye’nin zirvenin üçüncü günü, “karbon emisyonlarını artırmayı taahhüt etmesi ve bu emisyon artış hızının, küresel ısınmayı 2C’nin altında tutma çabasıyla bağdaşmaması” gerekçe gösterilerek aldığı “Günün Fosili” ödülüne yer verdik ilk haberimizde.

Hürriyet’de yer alan ve içeriğini gazetemizin oluşturduğu haberlerin hemen altında “Bu içerik Yeşil Gazete tarafından hazırlanmıştır” şeklinde bir bilgi notu bulunuyor. Logomuzun üzeri tıklandığında ise yeşilgazete.org adresine yönlendiriliyorsunuz.

35

“Günün Fosili” (Fossil of the Day)

“Günün Fosili” ödülü, İklim Eylem Ağı (CAN – Climate Action Network) temsilcilerinin elinden  Türkiye’yi temsilen gazetemiz yazarlarından Özgecan Kara‘nın almış olması da Hürriyet’te yayınlanan ilk haberimizin bir başka güzelliği oldu.

Haberimizde de belirttiğimiz gibi, “Günün Fosili” ödülü,  950’den fazla kuruluşun üye olduğu İklim Eylem Ağı (CAN – Climate Action Network) tarafından 1999 yılından bu yana veriliyor. Zirve süresince hergün verilen ödülü alan ülke ya da kuruluşun iklim değişikliğine karşı duyarszılığı da tescillenmiş oluyor.

Ödül haberini Yeşil Gazete’den, ödül töreni sırasında okurlarımız ile paylaşmıştık.

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.