Ekolojik YaşamManşet

Bisikletli Sahaf’ın yeni projesi: Ekolojik Kütüphane

0

Ekolojik bir girişim olan Bisikletli Sahaf, yüzlerce insana ulaşarak pek çok konuda farkındalık yaratmaya çalışan bir kolektif. Yeni projeleri Ekolojik Kütüphane’yi onların kaleminden öğrenmek için burayı tıklayabilirsiniz.

Bisikletle yapılan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyen bisikletli sahaf kolektifi  kâr değil, sosyal etki amacı güderek büyütmeyi, kendi ayakları üzerinde durmayı. 2 kişilik ekibimize yeni bisikletliler ekleyip bu amaç etrafında birleşmeyi, hem de eğlenmeyi hedefliyor.

33

Okullarda kurulacak kütüphanelere Ekolojik Kütüphane isminin verileceğini, kitapların okullara bisikletle taşınacağını ve bu şekilde gürültü yapmadan, fosil yakıt harcamadan, doğaya zarar vermeden öğrencilere kitaplar ulaştırmak istediklerini belirtiyorlar.

Bisiklet Sahaf’ın Ekolojik Kütüphane projesine nasıl destek olabileceğinize dair açıklaması ise şu şekilde;

“Siz de Okullarda Ekolojik Kütüphane Kurmak İster misiniz?

Projeye  3 şekilde katılabilirsiniz.

1- Kitap bağışlayarak.

2- Kütüphane ihtiyacı olan okulları bize bildirerek.

3- Kitapları okullara taşırken kendi bisikletinizle bize yardım ederek.”

Ekolojik Kütüphane isteyen okul biliyor musunuz?

Kütüphanelerin kurulmasının ardından öğrencilere Bisikletli Sahaf’ın amacı ve Ekolojik Kütüphane’nin anlamı üzerine bir sunum yapılacak.

Bisikletli Sahaf ekibinin son mesajını da paylaşalım yeri gelmişken, “Şimdi elimizde epey kitap birikti. Bi çok insan kitap bağışladı. Projemize destek olacak bisikletlileri de bulduk. Şimdi kitap isteyen okul arıyoruz. Bizi yönlendirebileceğiniz veya bildiğiniz bir okul var mı?

Bisikletli Sahaf’a ulaşmak için web adresine TIKLAYINIZ.

Kitap bağışı için:  Facebook grubuna buradan katılabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete, Jiyana Ekolojik, Bisikletli Sahaf)

You may also like

Comments

Comments are closed.