LGBTİ+Manşet

İstanbul’da bir transfobik nefret cinayeti daha işlendi

0

İstanbul Avcılar’da bir trans kadın çalıştığı caddede dün akşam (2 Aralık) 20.30 sıralarında bıçaklanarak öldürüldü.

Pembe Hayat’tan Ozan Uğur ve Alican Kalan’ın haberine göre caddede çalıştığı sırada müşteri olarak yaklaşan bir erkeğin bıçaklı saldırısı sonucu trans kadın Alev hayatını kaybetti.

27

Transfobik nefret cinayeti sonucu Alev olay yerinde yaşamını yitirirken, arkadaşları ise polis karakoluna akın ettiler. Avcılar Haramidere’de gerçekleşen nefret cinayeti ile alakalı Avcılar Emniyet’i Alev’in arkadaşları trans kadınları da sorguya çekti.

Alev’in arkadaşları cinayetin kendisine müşteri gibi yaklaşan bir adam tarafından gerçekleştirildiğini söylediler. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, katil zanlısı henüz yakalanmadı.

Polisten transfobik ayrımcılık

Cinayetin ardından avukatla birlikte karakola giden İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla polislerin ilgisiz, ayrımı ve transfobik tavırlarını eleştirdi. İstanbul LGBTİ, avukat ile beklerken polislerin “Ne kadar çok ibne var arkadaş” dediklerini duyurdu.

Saldırı Ankara’da protesto edilecek

Son günlerde gerçekleşen transfobik nefret cinayetlerinin ardından Ankara’daki LGBTİ örgütleri Pembe Hayat, Liseli LGBTİ ve Kaos GL harekete geçti. Bugün (3 Aralık Perşembe) 18.30’da nefret cinayetlerini protesto etmek için Yüksel İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapılacak.

 

(Pembe Hayat)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.