Haber Hattıİklim KriziManşet

“New York’tan İstanbul’a Oradan Paris’e İklim İçin” söyleşisi için Salt Galata’ya davet

0

Documentarist, 8 Aralık Salı günü Salt Galata’da “New York’tan İstanbul’a Oradan Paris’e İklim İçin” buluşmasına davet ediyor. Buluşma, 5 – 9 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek 7. Hangi İnsan Hakları Film Festivali kapsamında düzenleniyor. Festival, İstanbul’un ardından Diyarbakır, Ankara ve Çanakkale’ye de uğrayacak.

31

İklim İçin Ben de Varım!” kampanyasından Özgecan Kara ve Murat Can Tonbil, bu buluşma kapsamında 2014’de New York’ta gerçekleşen “People Climate March” (İnsanlığın İklim Yürüyüşü) eyleminden 12 – 13 Kasım 2015’de Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “İklim Forumu“na, ordan da en nihayet COP21 Paris İklim Zirvesi‘ne uzanan yoldaki gelişmeleri iklim hareketi ve “iklim için ben de varım!” kampanyası penceresinden paylaşacak.

Etkinliğin ücretsiz olacağı buluşmaya ilişkin Documentarist’in yaptığı açıklama şu şekilde;

32

“#iklimicin kampanyası iklim değişikliğiyle mücadele eden herkesi ve her kurumu bir araya getirecek bir yenilik arayışından doğdu. New York’taki dünyanın en büyük iklim adaleti eyleminden, İstanbul’da Türkiye’nin ilk İklim Forumu’na kadar giden yolu konuşacağız. Paris’te devam eden 21. BM İklim Zirvesi’nde yaşananları da bu söyleşide aktarmaya çalışacağız.”

New York’tan İstanbul’a Oradan Paris’e İklim İçin buluşmasının facebook etkinlik sayfasından detay bilgi edinmek mümkün

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.