DünyaManşet

Rusya’dan vize serbestisine iptal, Erdoğan’ın görüşme talebine ret!

0

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ülkesinin Türkiye’ye vize serbestîsinin 1 Ocak itibariyle askıya alınacağını söyledi. Kremlin’den de Putin’in Erdoğan’la görüşmeyi reddettiği açıklaması geldi.

20

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Türkiye’ye vize serbestîsinin 1 Ocak itibariyle dondurulacağını söyledi. Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada da Türkiye’nin düşürülen Rus uçağı nedeniyle kendilerinden özür dilemediği, bu nedenle Putin’in Erdoğan’la görüşmeyi reddettiği belirtildi.

Türk hava sahasını ihlâl ettiği için Rus uçağının düşürülmesinin ardından Erdoğan ve Putin’in 30 Kasım’da Paris’te düzenlenecek İklim Zirvesi’nde bir araya gelme ihtimâli doğmuştu. Ancak Kremlin’den yapılan açıklamada, “Türkiye, uçağımızı düşürdüğü için özür dilemedi, bu yüzden Putin, Erdoğan’la görüşmeyi reddetti” denildi. Kremlin Sarayı’ndan sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Putin’e 30 Kasım’da Paris’te görüşme talebinde bulunduğu belirtilmişti.

Ankara’dan, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada da “Sayın Cumhurbaşkanımız kendisi de açıkladı. Uçak hadisesinin vuku bulduğu gün Putin’le telefon görüşmesi talebinde bulunuldu. Ama Kremlin’den bir geri dönüş olmadı. İklim Zirvesi vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Putin de Paris’te olacaklar. Bir ikili görüşme olması tabii ki ihtimâl dahilindedir. Ancak an itibarıyla saati belirlenmiş bir ikili görüşme  söz konusu değil” denilmişti.

(Al Jazeera, Reuters)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.