KadınManşet

Bursa’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemi

0

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü adına Bursa Kadın Platformu’nun çağrıcısı olduğu eylemde, 25 Kasım günü Saat 18:30 ‘da Merkez Kütüphanesi önünden “Şiddetinizle barışmayacağız” “Öldüren sevgi istemiyoruz” “Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “Jin, Jiyan Azadi”, “Kadın,Yaşam, Özgürlük” sloganlarıyla yürüyüşe başlayan kadınlar, Heykel önüne kadar yolu kapatarak yürüdüler.

37

Bursa Kadın Platformu adına basın bildirisini okuyan Nadiye Gürbüz, “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bugün kalbimizde Özgecan’ın hatırası ile sokaklardayız. Ülkemizde her gün 5 Kadın en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor.” şeklinde konuşarak geçen hafta Samsun’da hastasının kocası tarafından şiddete maruz kalışını önlemek isterken bıçaklanarak öldürülen Doktor Aynur Dağdemir ve daha birçok kadın katilinin iyi hal indiriminden yararlandığına değindi.

38

Kadınlar Savaş İstemiyor

36

“Ortadoğu’da emperyalist politikalar ile başlatılan savaştan kadınların payına taciz, tecavüz ve ölüm düşüyor. Savaşa eklenen IŞID barbarlığı ile kadınlar köle pazarlarında satılıyor. Binlerce Suriyeli kadın ülkesini terk etmek zorunda kalıyor.”şeklinde konuşan Gürbüz, Savaş Politikalarına karşı ayakta olduklarını belirterek “7 Haziran seçim sonuçlarını tanımayarak Saray’ın ülkemizde başlattığı savaşta; çıplak cesedi yerlerde sürüklenen Ekin Wan, öldürülen kadınlar çocuklarının cansız bedenlerini buzdolaplarında saklamaya çalışan kadınlar evinde polis tarafından vurulan Dilek Doğan ve birçok benzeri örnek ile savaş politikalarının bedelini en çok kadınlar ödüyor. İster Kürt gençleri olsun, ister asker ve polis, ölümünün ardından ateş Türk ve Kürt annelerinin yüreğine düşüyor.” dedi.

Barışta Israrcıyız

35

Savaş politikalarının en büyük mağdurunun kadınlar olduğuna değinen Gürbüz “ Kadınları ikincilleştirerek üretilen kadın düşman dili reddediyoruz Bu gerici eril dili üretenler, kadına yönelik şiddetin baş sorumlularıdır. Kadın Düşmanı AKP’den ve Saray’ından hesabı biz kadınlar soracağız. Evde, işyerinde, sokakta kadınların barış içinde eşit ve özgürce yaşayacakları bir dünyayı biz kadınlar hep birlikte kuracağız.” şeklinde konuşarak basın bildirisini sonlandırdı.

Basın bildirisinin ardından türkü söyleyerek halay çeken kadınlar alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde dağıldılar.

 

Haber ve Fotoğraflar: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.