ManşetMedya-İnternet

4. Alternatif Medya Şenliği sunumları yayınlandı

0

10 Ekim Cumartesi günü İstanbul Karaköy Mimarlar Odası’nda Yeşil Gazete ve Yeşil Düşünce Derneği organizasyonunda gerçekleştirilen 4. Alternatif Medya Şenliği‘ndeki sunum ve atölyelerin videoları Yeşil Düşünce Derneği’nin sosyal medya hesabından internete yüklendi.

Yasemin İnceoğlu ve Mete Çubukçu, Barış Haberciliği oturumunda

Yasemin İnceoğlu ve Mete Çubukçu, Barış Haberciliği oturumunda

4. Alternatif Medya Şenliği başladığı saatte Ankara’da Barış Mitingi’ne yönelik yapılan terör saldırısı sonucu 102 kişinin ölmesi, yüzlerce kişinin de yaralanması toplantının da tüm seyrini değiştirmişti. Şenliğin teması olarak seçilen, “Barış için Medya” düsturu doğrultusunda tamamlanan şenlikte daha önce programa dahil edilen Beden Atölyesi ve Yeşil Gazete Okur Buluşması etkinlikleri ise iptal edildi.

4. Buluşma Pınar İlkiz’in “Kimin Hakkı Haberciliği” atölyesi ile başladı. 2013’de Yeşil Düşünce Derneği tarafından hayata geçirilen “İnteraktivist” projesi kapsamında da Türkiye çapında yurttaş haberciliği eğitimi veren İlkiz, alternatif medya buluşması için de aynı eğitimin özet bir halini sundu.

Şenlikten kısa bir süre önce hayatını kaybeden sosyal medya iletişimi uzmanı ve bundan önceki tüm Alternatif Medya Şenlikleri’nin hem danışmanı hem de katılımcısı olan Özgür Uçkan da kurucusu olduğu Alternatif Bilişim Derneği‘nden Ahmet Sabancı‘nın yaptığı konuşma ile anıldı.

2. oturum başlığı, sanal medyaya ve genelde medyaya yönelik baskıların ele alındığı, “Korku İmparatorluğu’nda Haklarım neler?” idi. 2. oturumda Korsan Parti Türkiye Hareketi‘nden Şevket Uyanık ve Başak Tunçer, Alternatif Bilişim Derneği’nden Ahmet Sabancı, Doğrulama El Kitabı‘ndan Mehmet Atakan Foça ve Sosyal Semiyolog ve Kampanya Uzmanı Serdar Paktin medyaya ve özellikle alternatif medyaya yönelik baskılar ile mücadele etme yöntemleri hakkında konuştu.

Günün son oturumunda ise Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu ile Gazeteci yazar Mete Çubukçu, “Barış için Habercilik” başlıklı atölyede alternatif medya temsilcileri ile interaktif bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdiler.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.