ManşetTürkiye

Polis tarafından vurulan Dilek Doğan hayatını kaybetti

0

İstanbul Sarıyer’deki DHKP-C operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla yaralanan Dilek Doğan, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

32

Akşam saatlerinde öldüğü öğrenilen Dilek Doğan’ın cenazesi, genişgüvenlik önlemleri altında hastaneden alınarak, zırhlı araçlar eşliğinde Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Adli Tıp ve hastane çevresinde de polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

25 yaşındaki Doğan’ın öldüğünü duyan yakınları hastaneye akın etti. Dilek Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan, yakınlarına sarılıp gözyaşı döktü. Hastaneye gelerek aileye başsağlığı dileyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Acıyı paylaşmaktan başka bir şey ifade edemiyorum. Hesap soracağımız vahim olayların sayısı artıyor bu hükümette. Sadece bunu söyleyebilirim” dedi.

Dilek Doğan’ın ailesi Doğan’ın polislerden galoş giymelerini istediği için vurulduğunu iddia ederken, emniyet çıkan arbedede vurulduğunu öne sürmüştü.

25 yaşındaki Dilek Doğan, evlerine yapılan polis baskını sırasında vurulmuş ve ağır yaralanmıştı. Baskın sırasında evde olan Doğan’ın abisi Emrah Doğan, polisin kız kardeşini hedef alarak ateş ettiğini ileri sürmüştü. Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, da daha sonra yaptığı açıklamada “Polisler eve ayakkabı ile girdi. Kızım da ‘galoş giyin’ deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı” ifadesini kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise arama sırasında evde bulunan kişilerden birinin, polisin silahını almaya yeltenmesi üzerine çıkan kargaşada göğsünden vurulduğu belirtilmişti.

(Radikal, T24)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.