DünyaManşet

Volkswagen’in emisyon skandalına Audi de dahil

0

Almanya’nın dev otomotiv şirketlerinden Volkswagen’in dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu araçta gaz emisyon değerlerini manipüle eden hatalı yazılımları kullandığının ortaya çıkarılmasının ardından Volkswagen’in kardeş şirketi Audi’nin de iki milyon aracının da zehirli gaz manipülasyonundan etkilendiği ortaya çıktı.

19

Egzoz skandalıyla manşete çıkan Alman devi Volkswagen tröstünün sahibi olduğu Audi şirketi, 2 milyon 100 bin otomobilinde emisyon değerlerini düşük gösteren yazılımın kullanıldığını açıkladı.

Bu araçlardan 577 bininin Almanya’da satıldığını belirten şirket sözcüsü ABD’de 13 bin adet emisyon değerleriyle oynanmış Audi satıldığını, Çin de ise söz konusu motoru taşıyan araçlardan bulunmadığını söyledi.

Sözcü, manipüle edilmiş değerleri gösteren yazılımla donatılan motorun büyük bölümünün Batı Avrupa’da imal edilmiş olan A1, A3, A4, A6, Q3, Q5 ve TT modellerine monte edildiğini açıkladı.

Audi’nin ana holdingi Volkswagen, ABD’deki araçların egzoz değerlerinin özel bir yazılımla manipüle edildiğini, (EA 189) tipi dizel motorun test ünitesinde normal seyir halindekinden daha az azot oksit çıkardığını itiraf etmişti.

Almanya’da 2 milyon 800 bin aracın emisyon değerlerinin manipüle edildiği sanılıyor. VW, ABD’de ise para cezası ve tazminat davaları ile karşı karşıya.

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.