EnerjiManşet

Japonya’da yakalanan bu balık uzmanlara göre radyasyondan etkilenmemiş

0

Japonya’da bir balıkçının yakaladığı iki metre uzunluğundaki devasa kurt balığı (Wolfish) Fukuşima Nükleer Santrali’ndeki patlamanın çevre üzerindeki etkilerini akla getirdi.

7

International Business Times’da çıkan habere göre  dev balığın fotoğrafını görenler, nükleer facianın deniz canlılarını da etkilediğini düşünürken, uzmanlar ise yakalanan canlının çok büyük bir kurt balığı olduğunu söyledi. Japon balıkçı Hiroşi Hirasaka’nın Twitter’a yüklediği ‘canavar balık’ fotoğrafları kısa sürede büyük ilgi gördü ve akıllara 2011’de yaşanan Fukuşima Nükleer Santrali faciasının deniz canlılarını da etkilemiş olabileceği endişesini de getirdi.

Uzmanlar, söz konusu canlının sadece ‘çok büyük bir kurt balığı’ olduğunu belirtti. Radyasyonun genelde boyların büyümesine değil küçülmesine ve büyüme bozukluklarına neden olduğunu ifade eden uzmanlar bu balığın radyasyondan etkilenme olasılığını düşük olarak nitelendirdi. Bununla birlikte uzmanlar Fukişima’da balık ve kuş popülasyonlarının azaladığını ve önemli büyüklükte bir bölgenin yüzyıllarca daha insan için radyasyondan girilmez olacağını söylüyor.

(Açık Radyo Gezegenin Geleceği, International Business Times)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.