ManşetTürkiye

1 Kasım seçimlerinde Cizre’deki üç mahalleye veto

0

Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne bağlı Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde 1 Kasım’da sandık kurulmayacak.

Cizre İlçe Seçim Kurulu’nun “güvenlik gerekçesi”yle aldığı karar, Cizre Kaymakamlığı’na sunuldu. Kararın henüz siyasi partilere tebliğ edilmediği kaydedildi.

3

Sandıkların kurulmayacağı mahallelerde, ilçedeki seçmenlerin yüzde 65’i ikamet ediyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre Cizre İlçe Seçim Kurulu kararı şöyle duyurdu:

“Önceki seçimlerde yaşanan aksaklıklardan edinilen tecrübeler nazara alınarak, Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde kazılan hendek ve barikatların halen bulunduğu, seçim sandıklarının o mahallelere konulmasının, seçim güvenliği nedeniyle sakıncalı ve tehlikeli olacağı, güvenlik güçlerine ve sandık personeline karşı bombalı eylem yapılma ihtimali, seçimde görevlendirilecek personel bulunmama ihtimali göz önünde bulundurulup, seçimin düzenli geçebilmesi, seçim sonuçlarının sağlıklı şekilde başkanlığımıza intikal ettirilmesi için Cizre ilçesinde sandık kurulum yerlerinin yeniden belirlenmesine ihtiyaç duyulmuştur.”

Sol Haber Portalı’nda yer alan habere göre, HDP Cizre İlçe Eş Başkanı Ali Akdeniz, karara itiraz edeceklerini, kentte polis saldırısı olmadığı sürece güvenlik sorunu olmayacağını söyledi. Akdeniz, “Herkes kendisine en yakın okulda oyunu kullanabilmelidir” diye konuştu.

(Hürriyet, Haber Sol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.