Hafta SonuManşet

Edith Piaf 100 yaşında, “Marcel” oyunu İstanbul’da

0

Edith Piaf 100 yaşında…Ve ilk kez Ermenistan’dan gelen bir tiyatro grubu, Edith Piaf – Marcel oyunuyla İstanbul sahnelerinde…

Edith Piaf'ı

Fransız müziğinin divası Edith Piaf‘ın dünya boks şampiyonu Marcel Cerdan‘a olan aşkını ve özlemini anlatan “Edith Piaf – Marcel” adlı oyun sanatçının doğumunun 100. yılında İstanbul’da sahneleniyor.

Yerevan Gençlik Devlet Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ve Ermenistan tiyatrosunun genç yeteneği Mariam Ghazanchyan‘ın Piaf’ı canlandırdığı tek kişilik oyunun rejisi sanatçının babası olan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Ermenistan Başkanı ünlü yönetmen Hakob Ghazanchyan tarafından yapılmış.

Edith Piaf – Marcel

Edith Piaf, Marcel Cerdan için yazdığı L’hymne À L’amour adlı şarkısını ilk olarak 14 Eylül 1949 tarihinde New York’ta seslendirir. Aynı yılın Ekim ayında Cerdan, Piaf’ın yanına gitmek için bindiği Paris-New York uçağının düşmesi nedeniyle yaşamını yitirir:

Eğer hayat seni benden alırsa,
Eğer ölürsen, benden uzak kalırsan
Beni seviyorsan sorun değil
Çünkü ben de ölürüm
Sonsuzluk bizim olur
Büyük enginliğin maviliğinde
Cennette hiç bir dert kalmaz
Sevgilim inan ki eğer birbirimizi seviyorsak.

Tanrı sevenleri kavuşturur.

marcel1

Efsanevi şarkıcı Edith Piaf’ın dünya boks şampiyonu Marcel Cerdan’a olan aşkını ve özlemini anlatan oyun Cerdan’ın trajik ölümünün ardından Piaf’ın düşsel ve tinsel dünyasından bir kesit sunuyor. Oyuncu gelecekle iletişim kurmaya ve bu düşsel dünyada aşkı Marcel’i çağırmaya çalışıyor.

85 dakika süren oyun Piaf’ın Fransızca olarak seslendirilen şarkılarından oluşuyor ve çeviri gerektirebilecek başka bir metin bulunmuyor.

Oyunun tanıtım videosu

Piaf’ın şarkılarından oluşan Edith Piaf Marcel’in İstanbul’da ev sahipliğini bu yıl 15. yılını kutlayan Tiyatro Boyalı Kuş yapıyor. Oyun 15-16 Ekim Perşembe ve Cuma günleri 20:30’da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi‘nde izlenebilir.

Biletler: http://www.mybilet.com/event/18859/edith-piaf-marcel/
Bilgi için Tiyatro Boyalı Kuş: 0542 477 27 53 – 0212 245 21 09 (Hafta içi 12.00-17.00)
[email protected]

Facebook etkinlik sayfası için tıklayın

Şişli Kent Kültür Merkezi
Adres: Halaskargazi Cd. No:168. Şişli / İstanbul

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.