ManşetTürkiye

Cem Özdemir: PKK kayıtsız şartsız silah bırakmalıdır

0

cem özdemir Almanya Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, partisinin yönetim kurulu oturumunda sonra düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’deki PKK saldırılarını kınadı ve PKK’yı tek yanlı olarak silahları kayıtsız şartsız bırakmaya çağırdı.

Özdemir ayrıca, “Biz parti olarak HDP’nin şiddete karşı çok açık ve net tavır olmasını istiyoruz” dedi.
Yeşiller Eş Başkanı Özdemir, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında “PKK tek yanlı olarak kayıtsız şartsız ve süresiz silahları bırakıp, ebediyen toprağa gömmelidir. Bir daha da çıkarmamalıdır” dedi.

Türkiye’deki şiddet saldırılarını kınadıklarını vurgulayan Cem Özdemir, Türk hükümetini de bir an evvel barış sürecini yeniden başlatmaya çağırdı. TBMM’deki tüm siyası partilere bu konuda sorumluluk düştüğünü söyleyen Özdemir “Türkiye’deki gelişmelerden endişeliyiz” dedi. Almanya’da yaşayan Türkleri, 1 Kasım’da oy kullanmaya davet eden Özdemir, 1 Kasım seçimlerinde Yeşiller olarak yine HDP’yi destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Özdemir, “PKK HDP’nin seçimleri boykot etmesini istiyor. HDP’nin seçimlere katılacağından emin misiniz” sorusuna şu cevabı verdi: “Sayın Selahattin Demirtaş ile önceki akşam uzun uzun konuştuk. HDP seçimlere hazırlanıyor. Demirtaş bize HDP’nin PKK’nın bir siyasi kolu olmadığını ve bağımsız bir parti olduğunu devamlı vurguladı. Zaten aksi bizim için kabul edilemez. Biz parti olarak HDP’nin şiddete karşı çok açık ve net tavır olmasını istiyoruz.”

Kaynak: Hürriyet

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.