Hafta SonuManşet

“Arap sabunu kullanıyorum, ama bir türlü köpürmüyor”

0

Soru

Sevgili Güneşin, Evdeki temizliklerde doğayı kirletmemek için arap sabunu kullanmaya çalışıyorum.

arapsabunuAma ne kadar kullansam arap sabunu köpürmüyor, bulaşıklar bir türlü temizlenmiyor, yağlı yağlı kalıyor ve parlamıyor. “Sorun diil devam et” diyebilirsin ama elimde değil, sinirleniyorum. Üstelik arap sabunu masrafı da beşe katladı. Var mı bir çözüm?

Rumuz: köpük delisi

Cevap

Sevgili Köpük Delisi,

Bu arapsabunundan değil onu kullanmayı bilmemenden kaynaklanıyor. Bu şekilde kullanmaya devam edersen ev bütçesinde hatırı sayılır bir oran kaplar. Çoğu insan da bilmiyor zaten.

Arap sabunu normal şartlar altında tam olarak çözülmediği için jel kıvamında bir sabundur. Onu olduğu gibi kullanmaya çalışırsan köpürmez ve çözünmediği için de yağ ile tam olarak etkileşime girmez ve yağları çözmez.

Bunun için şunu yapmanı öneriyorum: Bir miktar arap sabununu derince bir kabın içine al ve üzerini su ile doldur. Sabun bu kapta sulu bir şekilde kalsın. Kullandığın süngeri sabuna değil, bu sulu kısma daldırarak köpürtmeye çalış. Kısa sürede köpüreceğini ve yağlı tabakayı kolayca temizlediğini göreceksin. Arap sabununu bu şekilde su içinde çözerek sıvı sabun haline getirirsen çamaşır makinesinde de kullanabilirsin. Denemeyle sabittir.

Kolaylıklar dilerim.

Güneşin

GÜNEŞİN’E SOR, CEVABINI AL!

Organik ürünler neden bu kadar pahalı? Organik ürünler gerçekten organik mi?, Köyde canınız sıkılmıyor mu?, Buzdolapsız mutfak olur mu?, Evde çöpleri ayırsam ne işe yarar, gittiği yerde hepsi birbirine karışıyor?, Katkılı gıdalar neden zararlı?, Dünyayı ben mi kurtaracağım? Çocuğun karma aşısı geldi, yaptırayım mı?, Cemreler hala düşüyor mu?, Nasıl çiftçi olurum?, Nereden tohum bulurum? Hem yoga yapıp hem et yiyebilir miyim? Akdeniz Fokları yok olsa ne olacak?, Çobanlık trend olmuş, doğru mu? Ben vejeteryan oldum ama annemler bilmiyor, onlara nasıl söylerim?, Yeşil zeytin ile siyah zeytin ağaçları arasındaki 5 fark? Gönüllü çalışasım var ama nerede? Dolunayda saçımı kestirirsem kel mi kalırım?  Homeopati mi dedin? Buyur?!….

Ve daha nice enteresan sorunun cevaplarını bulup buluşturacağız bu köşede.

Soruları hazırlayın, [email protected] adresine yollayın ve bekleyin, artık ne çıkarsa bahtınıza…

Güneşinesor, verdiği cevaplardan mesul değildir.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.