ManşetTürkiye

Mersin’de kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü işgal etti

0

Mersin’de Yeryüzü Kadınları Platformu üyesi bir grup kadın, kadın cinayetleri ve Suriyeli mülteci ölümlerine tepki göstererek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü işgal etti. Binaya pankart da asan kadınlar, yaklaşık 1 saat sonra gözaltına alındı.

3

DHA’dan İbrahim Maşe’nin haberine göre Merkez Akdeniz İlçesi Atatürk Caddesi ‘ndeki il binasına giden Yeryüzü Kadınları Platformu üyeleri ellerindeki katlanmış bez pankart ile özel kalem müdürlüğü odasına girdi. Binanın dış cephesini gören odanın penceresine ‘Kadından sorunlu, çocuk katliamlarından sorumlu bakanlık istemiyoruz’ ve ‘Çocuk katilleri hesap verecek’ yazılı pankartı asmaya çalışan eylemcilere, güvenlik görevlisi ve personeller engel olmaya çalıştı. İl Müdürü Ömer Faruk Bilgin’in kendi odasında olduğu sırada yaşanan olayda, eylemcilerle polis görevliler arasında bir süre arbede yaşandı.

Kapının kilitlenmesi üzerine olay yerine polis çağrıldı. Bunun üzerine eylemciler de avukat çağırdı. Bir süre il binası içinde ‘ Kadın cinayetleri politiktir’ sloganları atan eylemciler, binadan çıkmak istedi.

Polisin eyleme izin vermemesi üzerine eylemciler ve eylemcilerin avukatı ile polisler arasında tartışma yaşandı. Eylemciler direnmeye devam edince il binasına çağırılan çevik kuvvet polislerince gözaltına alındı.

(DHA, Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.