Köşe Yazıları

Barışa gerek var: Üç Beş Ağaç Kervanı Mersin’den geçti – Büşra Güder

0

Doğa Talanına Karşı Bir Sanat Siperi sloganı ile 23 Ağustos 2015’de 2.yılında, bu seneki rotasında yolculuğa başlayan kervanın ilk durağı Yırca köyü oldu.

Dün ve bugün de (28 ve 29 Ağustos) Mersin’deydi kervan, akşam da Adana’ya varmış olacaklar..

Peki nedir üçbeş ağaç kervanı? Neden yapıyorlar bu işi derseniz, doğamızın katledilmesine karşı çıkıyor bu insanlar, hem de sanatla.

44

Çok güzel değil mi, gönüllü bir ekip olarak, hem de sponsor kabul etmeden il il geziyorlar..

Ama boş bir gezme değil bu, çevrenin, doğanın talan edildiği noktalar özellikle seçilmiş ve buralarda farkındalık yaratmaya çalışıyorlar. Pandomim yapıyorlar, konser veriyorlar, çocuklarla etkinlikler organize ediyorlar.

Nükleere, heslere, ağaç talanına, kuruyan göllere, yok olan tohumlara hayır diyorlar, siz de hayır deyin diye insanları cesaretlendiriyorlar hem de eğlenceli yollarla yapıyorlar bunu.

46

Sponsorsuz nasıl oluyor bu iş diyorsanız, gittikleri yerlerde belediyeler ya da sivil toplum kuruluşları destek olmaya çalışıyor kervana, bir de kendi elleriyle logolarını çizdikleri tişörtler ve kendi yaptıkları kolyeler var. Onları satın alarak da bu güzel insanlara destek olabiliyorsunuz.

Bir de onlar şöyle bir şeyler derlemişler; http://ucbesagackervani.org/nasil-destek-olabilirim/

Mersin ayağında da Akdeniz Belediyesi destek oldu kervana, sloganları da pek hoştu doğrusu; Doğayla ve insanla barış!!

“Bir yandan ekolojik direniş yapıyorsak da Barış, bugünlerde ülkemizin olmazsa olmaz konusu barış için de direniyoruz” diyorlar. Barış hep olmazsa olmazımız tabii ki. Sadece ekolojik kaygılarla başlamış olan inisiyatif bugünlerde gündemine barışı da almak zorunda kalmış durumda…

Üç Beş Ağaç Kervanı Mersin’de

Belediyenin önünde toplaştıktan sonra basın açıklamasının ardından bisikletlerimize atlayıp  teee Karaduvar mahallesine kadar bisiklet sürdük. Yaklaşık 4 km’den biraz fazlaydı diye tahmin ediyorum. Oraya vardığımızda sahne kurulmak üzereydi ve çocuklarla aktiviteler başlamıştı bile. Hem konser hem de tüm her şey çok güzeldi. Bugün de (29 Ağustos) Çilek ve Çay mahallesinde çocuklarla etkinlik yaptılar.

47

Kervanı facebook sayfalarından takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/ucbesagackervani?fref=ts

Bu da web sayfaları: http://ucbesagackervani.org/

Yeşil Gazete‘de geçen hafta kervanla ilgili yaptığımız haber: http://yesilgazete.org/blog/2015/08/25/kervanin-ilk-gunlerini-meddahligi-ustlenen-ali-sesala-sorduk-uc-bes-agac-kervani-yolda/

Emeklerine yüreklerinize sağlık güzel insanlar!

Yolunuz açık olsun..

43

 

Büşra Güder

29 Ağustos 2015- Mersin

You may also like

Comments

Comments are closed.