ManşetTürkiye

Artvin’deki sel felaketinde ölü sayısı 8’e yükseldi

0

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin’in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısının sekize yükseldiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise, sel ve heyelan felaketinin yaşandığı Artvin için halen devam eden yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca aralıklarla kuvvetli olmasının beklendiğini duyurdu.

12

Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan sel ve heyelan felaketlerinin ardından şehre gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AKUT ve AFAD ekibini tebrik eden Eroğlu, kaymakamlıkta kriz masası ile bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Eroğlu, pazar günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bölgedeki şiddetli yağış ile ilgili uyarı yapıldığını, belediye ve kaymakamlık tarafından vatandaşın ikaz edildiğini belirtti.

Yağışın çok şiddetli olduğunu ifade eden Eroğlu, “12 saatte 250 milimetre, metrekareye 255 kilogram yağış düştü. Bu gerçekten bizim hesaplara göre 500 yılda bir debinin geldiği tahmin ediliyor. Felaket neticesinde maalesef bazı heyelanlar oldu, altı vatandaşımızı heyelanda kaybettik, iki vatandaşımız ayrıca selde hayatını kaybetti. Bir kızımız da kayıp, ekiplerimiz yarın sabah erkenden aramaya başlayacak. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı sekiz, bir de yavrumuz var kayıp” dedi.

11

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel ve heyelan felaketinin yaşandığı Artvin için halen devam eden yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca aralıklarla kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Trabzon radarından alınan son görüntülere göre, Artvin’in kıyı ilçelerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki üç saat süresince Hopa, Borçka ve Arhavi çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, “Yaşadığımız sel ve heyelan ilçemiz için son 50 yılın felaketi diyebiliriz” dedi.

13

Cihan, öncelikli olarak Artvin Valiliği tarafından oluşturulan kriz masasına gelen ihbarların değerlendirildiğini, bu kapsamda mahsur kalan vatandaşlara öncelik tanınarak ekiplerin kendilerine yönlendirildiğini söyledi.

İlçeye bağlı 13 köy yolunun tamamen kapandığını ifade eden Cihan, “Yaşadığımız sel ve heyelan ilçemiz için son 50 yılın felaketi diyebiliriz. Köy yollarımıza ulaşım sağlayamıyoruz. Göçük altında olan bazı evler var. Şu ana kadar 8 can kaybımız var ve tek dileğimiz bu sayının artmaması. Ekipler canla başla mahsur kalan vatandaşların tespiti ve kurtarılması için çalışıyor.  Şu anda hasar tespitine bakmıyoruz ve önceliğimiz de değil” diye konuştu.

Cihan, ilçede elektrik kesintisinin devam ettiğini kaydetti.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.