Köşe Yazıları

Yine Murat Bardakçı Yine ‘Irkçılık’ temelli ‘Nefret Söylemi’ – Ahmet Toköz

0

Murat Bardakçı HABERTÜRK televizyon kanalında yayınlanan ‘Tarihin Arka Odası’ Programında çoğu zaman yaptığı gibi ‘Cinsiyet Ayrımcılığı’ saldırganlığını sürdürdü ve ‘Irkçılık’ temelli ‘Nefret Söylemi’ üretmeye devam etti. Gerekçesi basitti. Program benim. Biz bu programda eğleniyoruz. Sevmeyen izlemesin. İyi bir gazeteci olduğunu iddia eden Murat Bardakçı, televizyon yayıncılığının sorumluluk gerektirdiğini ve aslında ‘kamu Hizmeti’ olduğunu unutmuş gibi yapıyordu.

15

Tarih sohbetleri tadında kurgulanan program, programa katılan beyler ve hanımefendiler tarafından –ki kendileri kendilerine böyle hitap edilmesinden hoşlanırlar sanırım- insan hakları mücadeleleri tarihinden, kadının insan hakları mücadelesi tarihinden, ırkçılık ve ırkçılığın neden olduğu felaketlerin tarihinden, vicdan özgürlüğü mücadelesi tarihinden habersiz ve bilmiyor gibi yaparak -veya gerçekten bilmiyorlardır- Padişah Vahdettin’in haremindeki hangi kadına hangi giysileri sipariş verdiği ve benzeri yüzlerce belgeye dayalı sohbetle seyirciyi, tarih felsefesinden uzaklaştırarak artık çöken ‘Muhafazakar’, ideoloji bile denilemeyecek çöplükten beslenmeye zorluyorlar. Çünkü, seyirci bu çöplükten beslenmeye devam ettiği sürece kendileri ‘Seçkin’ kalabilirler.

 

Programda olup bitenlerin daha açıklayıcı olması adına programda ‘Eğleniyoruz’ kisvesi altında beslenmemiz istenen kimi tümceleri istemeye istemeye burada aktarmak zorundayız. Programda, Alev Aslan isimli –Ki kendisini hiç tanımıyorum- bir akademisyenin ‘İlef’ dergisinde yayınlanan, “Tarihin Arkda Odası’nda Kadın” makalesi gündeme taşınıyor.

16

 

Murat Bardakçı ‘Feminist ilgiler… gülün beyler Türkçe bu hale geldi.’ Murat Bardakçı ‘Feminist yav ben daha önce söyledim. Hanımefendi Alev Hanım, eğer feministseniz estağfurullah diyeceğim. Ben feminist güzel bir kadın görmedim daha önce hepsi çirkindi. Çirkin kadın feminist olur bu memlekette.

Programda bulunan hanımefendilerden birinden itiraz geliyor ‘öyle bir kaide yok da…’ Murat Bardakçı devam ediyor. ‘Var var bir tane güzel kadın göstersenize, hepsi’ programdaki diğer beyden müstehzi bir gülüş.

Murat Bardakçı devamla ‘Güzel kadın niye feminist olsun. O güzelliğinden gelir. O ezikliğinden gelir, çirkin kadın feminist olur.’

Murat Bardakçı devam ediyor. ‘Kara feminizm mi, siyah feminizm mi bir şey varmış. Ben onun pembesini severim’

Programdaki hanımefendilerden biri ‘Bu kadar lafı nerden buluyorsunuz’ Murat Bardakçı müstehzi bir hal içinde ‘Feminizm gözüyle medya ne demektir yav. Niye ayrımcılık yapıyorsunuz.? Gel Erhan gel eziliyoruz biz bunların karşısında’

Murat Bardakçı, akademisyene ders veriyor. ‘Bu program akademik bir program değil femoş programı hiç değil. Ben burada çirkin kadın programı yapamam

Hülasa, yukarıda aldığımız diyaloglar aylardır devam eden programın beş dakikalık bölümünden. Program, muktedir olana sırtını yaslayarak din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, bölgesel farklılıklar, sosyal statü, engel durumu, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş ve benzeri her türlü ayrımcılığı körüklemeyi vicdan özgürlüğünü hiçe saymayı kendine vazife saymaktadır.

14.Ahmet Toköz

 

AHMET TOKÖZ

Avukat, İnsan Hakları Savunucusu

You may also like

Comments

Comments are closed.