LGBTİ+Manşet

Trans kadına işkence yapan saldırgana 16 yıl hapis

0

Mahkeme, trans kadın E.K.’yı kaçırıp işkence yapan ve tecavüze kalkışan Selahattin Güngör’ü 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

21

Ankara ’da, E.K. adlı trans kadını kaçırıp bıçakla tehdit eden, döven, bacağında sigara söndüren, parasını gasp eden ve tecavüze kalkışan Selahattin Göngör’e mahkemeden ceza geldi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; soruşturma aşamasında tutuksuz halde olan Güngör’ü cezaevine gönderine Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, dava sonunda sanığa ‘cinsel amaçlı nitelikli yağma’dan sekiz yıl dört ay, ‘hürriyetten yoksun kılmak’tan beş yıl, ‘cinsel saldırı’dan iki yıl dört ay, ‘uyuşturucu bulundurmak’tan bir ay, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’tan da 25 gün hapis cezası verdi. Güngör’ün bir yıl boyunca tedavi görmesine hükmedilirken, velayet ve vesayet hakkı da elinden alındı.

E.K.’nin avukatı Ahmet Toköz, “Mahkemenin kararı trans kadınları eşit yurttaş olarak görmeyen failler için cevap niteliğindedir. Tutuklama kararı oldukça geç alınsa da nihai kararın adil olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Güngör hakkında “uyuşturucu madde bulundurmak, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, nitelikli yağma, hürriyetten yoksun kılma ve cinsel saldırı’ suçlarından Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianame kabul edildikten sonra Güngör, 14 Ocak 2015’te yeniden tutuklandı. Davanın son duruşması, geçen 27 Mayıs’ta görüldü. Dava sonunda Güngör’e “cinsel amaçlı nitelikli yağma”dan sekiz yıl dört ay, “hürriyetten yoksun kılmak”tan beş yıl, “cinsel saldırı”dan iki yıl altı ay, “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak”tan 25 gün, “uyuşturucu madde bulundurmak”tan da bir ay hapis cezası verildi. Güngör’ün tedavi edilmesine, bir yıllık tedavi boyunca tedbir altında bulundurulmasına karar verdi. Cezası tamamlanıncaya dek velayet, vesayet ve kayyımlık hakları elinden alındı. Tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

E.K.’nin avukatı Ahmet Toköz, “Trans kadınlara ve seks işçilerine yapılan her türlü saldırı nefret suçudur. Mahkemenin kararı trans kadınları eşit yurttaş olarak görmeyen failler için cevap niteliğindedir. Mahkemece tutuklama kararı oldukça geç alınsa da nihai kararın adil olduğunu düşünüyoruz” dedi.

(Radikal, Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.