ManşetTürkiye

Diyarbakır Lice’de ormanlar yanarken müdahale yok

0

yangınDemokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır’da büyük bir yangın çıktığını ancak Diyarbakır Valiliği’nin yangın söndürme araçlarının yangın bölgesine gitmesine izin vermediğini duyurdu.

DBP Amed’den yapılan yazılı açıklamada, “Lice ve Hani-Kocaköy ilçelerimizde çok büyük bir yangın çıkmış bulunmaktadır. Yangınlar rüzgârın etkisiyle gittikçe yayılmaktadır” denildi.

“Yangınların söndürülmesine ilişkin Diyarbakır Valiliği belediyelerin ve orman müdürlüğün yangın söndürme araçlarının yangın bölgesine gidip söndürmesine güvenlik gerekçesi ile izin vermemektedir.

“İtfaye araçlarının yangına müdahale yapması için yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır.

“Diyarbakır Valiliği ve güvenlik kuvvetlerinin yangınların söndürülmesine ilişkin itfaye ve yangın söndürme araçlarına izin vermemesini kabul etmiyoruz.”

Açıklamada, “yangınları kendi imkanları ile söndürmek için” HDP Diyarbakır Milletvekillerinden Ziya Pir, Çağlar Demirel, Nimettulah Erdoğmuş,  Sibel Yiğitalp, Edip Berk, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve DBP Amed İl Eş Başkanları Ali Şimşek, Hafize İpek, HDP Amed İl Eş Başkanları Ömer Önen, Gülşen Özer, DBP ve HDP’li çok sayıda yöneticinin Lice’ye doğru hareket ettiği de bildirildi.

Yardım çağrısı

DBP daha sonra bir çağrı yayınlayarak halkı yangın söndürme çalışmalarına yardıma çağırdı.

“Halkımızın kendi olanaklarını seferber ederek yangınların çıktığı bölgeye gelip yangın söndürme çalışmasına katılmasını bekliyoruz.

“Amed halkına bu çağrımızın hayati önemde olduğunu belirtirken vakit kaybetmeden herkesin kendi olanaklarını kullanarak yangın bölgesine derhal gelip söndürme çalışmasına katılmasını beklemekteyiz.

Kaynak: bianet.org

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.