ManşetSivil Toplum

Büyük Barış Yürüyüşü bu Pazar, Tepebaşı’ndan Aksaray’a

0

Suruç saldırılarının ardından IŞİD’e karşı uluslararası barış yürüyüşü,26 Temmuz Pazar Günü 16.00’da Tepebaşı’ndan Aksaray’a yapılıyor.

51
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının ardından HDP dahil çok sayıda kitle örgütü, kadın örgütleri, siyasi parti, emek ve meslek örgütünün bileşeni olduğu Barış Bloku tarafından düzenlenen ‘Büyük Barış Yürüyüşü,”AKP savaş istiyor, barışı biz inşa edeceğiz” sloganıyla 26 Temmuz Pazar günü 16:00’da Taksim Tepebaşı TRT binasının önünden Aksaray’a yapılacak.

Barış Bloku’nun çağrı metni ise şöyle:

AKP Savaş İstiyor Barışı Biz İnşa Edeceğiz 

İçerde ve dışarda savaş kışkırtıcılığının en üst seviyeye ulaştığı günlerden geçiyoruz.

Savaşı kışkırtanlar, daha önce Diyarbakır’da bugün Suruç’ta patlayan bombalar ile arkadaşlarımızı aramızdan aldılar. Her geçen gün Türkiye, Ortadoğu ve dünya halklarını daha beter bir karanlığın içine çekmeye çalışıyorlar.

Ancak bu savaşa son vermek, barışı inşa etmek bizlerin elinde.

Türkiye’nin ve dünyanın bütün halklarına sesleniyoruz; şimdi bir araya gelme ve barışın sesini yükseltme zamanı!

26 Temmuz Pazar günü 16:00’da AKP’nin IŞİD çetesiyle el ele vererek yaratmaya çalıştığı savaşa karşı barışı inşa etmek için Tepebaşı TRT önünden Aksaray’a yürüyeceğiz. İstanbul’u “Barış”a boyayacağız.

Gelin, hep birlikte barışı inşa etmek için Kobanê’ye ulaşmaya çalışırken can veren kardeşlerimizin sesi biz olalım. Büyük Barış Yürüyüşü’nde buluşalım!

Barış Bloku”

‘Suriye’de savaşa son, Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesine hayır’ sloganıyla temel hedefinin Türkiye’nin bir savaşa sürüklemeye çalışan kışkırtıcıların karşısına dikilmek, ülkenin içinde ve Ortadoğu ‘da barışı savunmak olduğunu açıklayan Barış Bloku, 10 Temmuz 2015’te Cezayir Toplantı Salonu’nda kamuoyuna tanıtılmıştı. Barış Bloku, çeşitli emek ve meslek örgütleri, kadın örgütleri, siyasi partiler, siyasi kurum ve kuruluşlar ile örgüt ve platformlardan oluşuyor.

 

Haber: Büşra Akman

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.