ManşetTürkiye

Mersin’de Suruç Katliamını protesto edenlere ateş açıldı: 2 yaralı

0

Suruçtaki patlama sonrasında Mersin Özgür Çocuk Parkı’nda toplanan kalabalık HDP İl Binası’na yürümek istedi. Yürüyüşün başladığı ilk anlarda iki kişinin yere düşmesiyle, bir kişinin kafasından, diğer kişinin göğsünden tek saçmayla vurulduğu öğrenildi. Yaralılar için ambulans beklendikten sonra yürüyüşe devam eden grup, “Faşizme karşı omuz omuza”  sloganı atarak HDP İl Binası’na ulaştı.

47

Bina önünde oturma eylemi yapan grup içerisinden HDP Mersin İl Eşbaşkanı Selman Günbat;

“Son dönemlerde Türkiye kitlesel katliam haberleriyle sarsılmaktadır. Dün Amed bugünde Suruç’ta yaşanan kitlesel katliamlar İŞİD’in Türkiye’de cephe açtığını göstermektedir. Bunun birinci elden sorumlusu AKP iktidarıdır. Bugün burada bir kez daha hükümet sözcülerinin kullandığı egemen savaş dilinin esri olan bu katliamları lanetliyoruz. Savaş baronlarına “durun” diyoruz.” şeklinde konuştu.

“Katliamların ardındaki resmi /sivil güçlerin açığa çıkarılmasını istiyoruz”

48

İŞİD ve Kontra Eylemlerinin devlet katında desteklendiğine değinen Günbat “ Emek ve özgürlük güçlerinin çeşitli uyarılarına rağmen , sınır boyu çeteci alışverişlerine ve bunların eylemlerine karşı devlet tarafından esaslı bir adım atılmamıştır” dedi.

“Seçim süreci sırası ve sonrasında başta ESP ve HDP olmak üzere demokrasi güçlerine karşı saldıragn tutum ve davranışları protesto ederken, halklarımızı demokratik, siyasal duyarlılığı yükseltmeye çağırıyoruz.” sözleriyle  basın açıklamasını sonladıran Günbat’ın ardından “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganını atan grup, eylem sırasında yaralanan iki kişiden haber alınıncaya kadar oturma eylemini sürdürme kararı aldı. Grup, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu haberi geldikten sonra sloganlar ve alkışlarla dağıldı.

Bu akşam 18:00’de İstasyon Meydanı’na

Emek ve Demokrasi Platformu bu akşam (21 Temmuz Salı) 18:00’de Mersin İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek Suruçta Katliam Protestosu için de çağrıda bulundu

 

Haber ve Fotoğraflar: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.