ManşetTürkiye

Orman yangını Akkuyu nükleer santrali inşaatına yaklaştı

0

Mersinakkuyu orman yangını’in Gülnar İlçesi’nde Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılacağı alan yakınındaki kızılçam ormanında sabah saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Bölgede bulunan bir çok yerleşim yerinin de tehdit altında bulunduğu ve 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesinin boşaltıldığı öğrenildi.

Yangına Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 200 kişilik ekiple birlikte 5 yangın söndürme helikopteri ile 1 yangın söndürme uçağı ve 30 arazözle müdahale ediliyor.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılması halinde çıkacak benzer bir yangının ne gibi bir faciaya yol açacağı sorusu ise cevaplanmayı bekliyor.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı yangın söndürme faaliyetleri sırasındaki gecikmelere dikkat çekerek
‘’Bir yangını söndüremeyenler, kontrol altına alamayanlar nükleer santral işletmeye çalışıyorlar. Bu korkunç bir durum’’diye konuştu.

Çevreciler yıllardır Akkuyu’da kurulması düşünülen nükleer santralin maruz kalacağı deprem, yangın, kaza gibi tehlikelere karşı oluşacak zararın büyüklüğüne işaret ederek yetkililere bu projeden sonsuza kadar vazgeçmeleri çağrısında bulunuyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.